Türkçe’nin çocukları, Peygamberimiz için söylediler

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği’nin organizesinde, yurtdışındaki 34 Türk okulundan 76 öğrencinin katılımıyla düzenlenen “Bir Kez Daha Herkes O’nu Konuşuyor” programı, Zirve Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkçe’nin çocukları, Peygamberimiz için söylediler

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği’nin organizesinde, yurtdışındaki 34 Türk okulundan 76 öğrencinin katılımıyla düzenlenen “Bir Kez Daha Herkes O’nu Konuşuyor” programı, Zirve Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bir kez daha gönülleri mest eden Türkçe’nin çocukları, Gazianteplilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Öğrenciler okudukları Naat-ı Şeriflerle, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’i Kutlu Doğum Haftası’nda andı. Saat 20.00’da başlayan programa oldukça yoğun katılım oldu. Naat-ı Şeriflerle birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, şiir, salâvat ve dualara insanların yüreğine bir kez daha O’nun sevgisini nakış gibi işleyen öğrenciler, programın sonunda ayakta alkışlandı.

Programın çok güzel geçtiğini söyleyen Erhan Erturan isimli bir vatandaş, “Düzenleyenlerin eline sağlık. Hem duygulandık, hem Efendimizi hatırladık. Herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun düzenleyenlerden.” dedi.

Bu hizmet kervanının durmadan yürüyeceğini söyleyen emekli eğitimci Lütfi Bitirim, “Bu gece bizi ihya ettiler. Allah razı olsun, bu hizmetin bereketi. Bu hizmete Allah’ın rahmeti, lütfu var. İnşallah bu hizmet Allah’ın sayesinde. Çünkü hiçbir siyasi mülahaza bu hizmetin içine giremedi, girmeyecek inşallah. Allah yolunda genç nesle sahip çıkmak, pırıl pırıl yavrular gönüllerimiz fethetti. Allah tertip edenlerden, gelenlerden, organize edenlerden binlerce defa razı olsun. Bu kervan yürüyecek inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Bu tür etkinliklerin devam edilmesini istediklerini dile getiren Cemile Kandilli, “Halkımızın dilini öğrenmesini istiyoruz. Bu tür programların halkımız için de faydalı olduğunu düşünüyorum, devamını bekliyoruz. Çok etkilendim, çocuklarımız için özellikle böyle etkinliklerin olması gerekiyor. Bazı şeyleri bilmiyoruz, öğrenmemiz lazım ve böyle etkinliklerin çok faydası olduğuna inanıyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar