Türkçenin çocukları Efendiler Efendisi'ni Naat-ı Şeriflerle anacak

Gaziantep’te Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği’nin organizesinde, yurt dışındaki 34 Türk okulundan 76 öğrencinin katılımıyla ‘Bir Kez Daha Herkes O’nu Konuşuyor’ programı düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkçenin çocukları Efendiler Efendisi'ni Naat-ı Şeriflerle anacak

Gaziantep’te Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği’nin organizesinde, yurt dışındaki 34 Türk okulundan 76 öğrencinin katılımıyla ‘Bir Kez Daha Herkes O’nu Konuşuyor’ programı düzenlenecek. Öğrenciler, okuyacakları Naat-ı Şeriflerle Hz. Muhammed (sav)’i Kutlu Doğum Haftası'nda anacak.

9 Nisan Çarşamba günü Karataş Spor Salonu’nda düzenlenecek programla ilgili olarak, Atlı Spor Kulübü’ndeki basın toplantısında konuşan Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde birçok alanda ilklerin yaşandığı Gaziantep’te bir ilkin daha yaşanacağını belirten Erbalcı, “Yapacağımız etkinliğe, 34 ülkeden, yurt dışında ülkemizi temsil eden Türk okullarımızın yetiştirdiği 76 öğrenci katılacak. Şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıran, fedakâr öğretmenlerin yetiştirdiği bu çiçekler, söyledikleri Naat-ı Şeriflerle Efendiler Efendisi (sav)’ni anacak, yüreğimize bir kez daha O’nun sevgisini nakış gibi işleyecek. O’na ümmet olmanın şerefini bu programda bir kez daha iliklerimize kadar hissedeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın içeriğinde, Naat-ı Şeriflerle birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, şiir, salâvat ve dualara da yer verileceğini dile getiren Erbalcı, “Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek bu etkinliğe tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar