Turkcell, 'Merhaba Umut' projesini BM'de anlattı

Turkcell, BM Forumu'nda, Turkcell’in geliştirdiği ve mültecilerin hayatını kolaylaştıracak "Merhaba Umut" projesini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell, 'Merhaba Umut' projesini BM'de anlattı
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Özel Sektör Forumu'nda, Turkcell’in geliştirdiği ve mültecilerin hayatını kolaylaştıracak "Merhaba Umut" projesini anlattı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, BM "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük insani trajedi" olarak tanımladığı Suriye’deki insani durumu, bu yılki Genel Kurul toplantılarının da gündemine taşıdı. Büyük göç hareketlerinin ele alındığı yüksek düzeyli toplantılardan biri de BM Özel Sektör Forumu oldu. 1,2 milyondan fazla Suriyeli’ye hizmet veren Turkcell, forumda iletişim sektörünü temsilen yer aldı.

Toplantı kapsamında 350 uluslararası toplum liderine hitap eden Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu'nu dinleyenler arasında, oturumun açılışını yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör ve film yapımcısı Ewan McGregor gibi isimler yer aldı.
Terzioğlu, forumda, Turkcell’in Suriyeli mültecilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu çözümleri anlattı ve katılımcılara "Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı." diye seslendi.

Tarih boyunca medeniyetlerin insanların göç hareketleri üzerine kurulduğuna işaret eden Terzioğlu, bugün BM'nin de kabul ettiği gibi uluslar ve ekonomilerin göçle zayıflamayacağını, aksine güçleneceğini dile getirdi.

Avrupa'nın bugün ne yazık ki göç dalgasının önünü nasıl keseceğini konuştuğunu, Türkiye'nin ise bu tartışmanın çok ötesine geçtiğini belirten Terzioğlu, "En azından orta vadede bizlerle beraber kalacak yüz binlerce Suriyeli genç ve çocuk için travmadan uzak, anlamlı bir yaşam şansının entegrasyondan geçtiğini biliyoruz. Biz de Turkcell olarak, bu perspektifle hareket edip ülkemizdeki Suriyeliler’in iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz." dedi.

Turkcell şimdi de "Merhaba Umut" uygulamasıyla Suriyeliler'in yanında

Yaklaşık 3 milyon Suriyeli’nin yaşadığı Türkiye, dünyanın en yüksek sayıda göçmene ev sahipliği yapan ülkeleri arasında bulunuyor. 1,2 milyondan fazla Suriyeli’ye hizmet veren Turkcell, krizin en başından bu yana Türkiye genelindeki altyapısı ve kamplara götürdüğü iletişim hizmetleriyle Suriyeliler'in yanında yer aldı. Türkiye'de ilk Arapça çağrı merkezi hizmetini de Siirt’te açtığı merkezle Turkcell vermeye başladı.

Bu çalışmalara yeni bir başlık daha ekleyen Turkcell, bu kez de "Merhaba Umut" mobil uygulamasıyla tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet verecek. Turkcell Akademi’nin geliştirdiği ve dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe'de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebilecekler. Kullanıcılar, dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabilecekler.

Günlük hayatı kolaylaştıran kritik bilgilere erişim imkanı sunan uygulamanın özellikleri arasında kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı ve en yakın hizmet noktalarına bulmaya yardımcı lokasyon bazlı hizmetler de bulunuyor. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell'in Arapça çağrı merkezini de arayabilecek.

Suriyelilerin hayatını kolaylaştıracak ve Türk kültürüne adapte olmalarını sağlayacak olan "Merhaba Umut", tüm operatörlerin müşterilerine açık olarak tasarlandı. Uygulama, geçen hafta Android ve iOS uygulama dükkanlarında yerini aldı. Turkcell'in bundan sonraki hedefleri arasında, Suriyelilerin barındığı kamplardaki iletişim altyapısıyla çocukların eğitim olanaklarına erişimini kolaylaştırmak yer alıyor.

Yorumlar