Turkcell 'İş’te Teknoloji Hamlesi' ile şirketleri teknolojik dönüşüme çağırdı

Turkcell’in, mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak şirketlerin büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının 2014’teki dördüncü durağı Adana oldu. Hilton Oteli'nde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Turkcell 'İş’te Teknoloji Hamlesi' ile şirketleri teknolojik dönüşüme çağırdı

Turkcell’in, mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak şirketlerin büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının 2014’teki dördüncü durağı Adana oldu. Hilton Oteli'nde düzenlenen organizasyonda,“Teknoloji ve inovasyonla yeni bir dünya” başlıklı sunumu yapan Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Turkcell’in kurumsal pazarın lideri ve 510 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini söyledi. Turkcell’li olmayı seçen şirketler için fark oluşturmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Kocabaş, “Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek.” dedi.

Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Burak Ersoy ise Turkcell’in Adana’daki kurumsal müşterilerine “İş’te Teknoloji Hamlesi” ile ürün değil, ihtiyaç tabanlı bir yaklaşım sunduğunu belirtti. Farklı sektörlerden yüzbinlerce müşterinin ihtiyaçlarını analiz ederek 3 temel alan belirlediklerine dikkat çeken Ersoy, “Yeni iş modelimizde ‘altyapı’, ‘yönetim’ ve ‘pazarlama’ alanlarının her birine özel setler oluşturduk. Bu setlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor.” diye konuştu.

İŞ TEKNOLOJİLERİ, FİRMALARIN HEDEFLERİNE ULAŞMASI İÇİN GEREKLİ BİR ARAÇTIR

Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise Adana’nın Türkiye’nin ilk sanayileşen kentlerinden birisi olduğunu hatırlattı. İlin ülkenin en büyük 1000 firması arasındaki 27 işletme ile de Çukurova’nın lokomotifi konumunda olduğunu vurgulayan Kıvanç, şöyle devam etti: “Girişimci ruha sahip insanları ile bölgemiz ticaret ve sanayine birçok başarılı isim yetiştirmiştir. Sanayi ve ticaretin buluştuğu bir kentte teknolojiden uzak olunması düşünülemez. Mutlulukla söyleyebilirim ki, Adana’daki firmalarımız her geçen gün daha fazla teknolojiden faydalanıyor. Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları bölge müdürlükleri için Adana’yı tercih ediyor. Son 50 yılda yaşantımız çok değişti. Düşünce tarzlarımız da öyle… Böyle bir dönemde yaşıyor olmaktan ötürü şanslı olduğumuzu düşünenlerdenim. Toplantımızın konusu olan iş teknolojileri, firmaların hedeflerine ulaşması için gerekli bir araçtır. Hızlı olanın kazandığı günümüzde, iş teknolojileri sayesinde firmalar, işlerini çok daha hızlı ve verimli yönetebilir. Sonuca ve hedeflerine daha hızlı ulaşabilirler. Bunun için de firmalarımızın, kendi hedeflerine yönelik ihtiyaçlarını tespit etmesi gereklidir. Yapılan teknoloji yatırımı, zaman ve para kayıplarının önüne geçmektedir.”

Çin ekonomisindeki yavaşlama, Rusya-Ukrayna krizi, ABD likidite daralması gibi konuların ülke ekonomisini doğrudan etkileyebildiğini açıklayan Kıvanç, “Olumsuz gelişmelere bu denli açık olduğumuz bir gerçek. Bununla birlikte, Türkiye genelinde yüzde 74’ler, Adana’da yüzde 55’ler düzeyinde olan kapasite kullanım oranlarını arttırmanın yolu da teknolojiye dayalı üretim gerçekleştirmektir. Teknolojiyi yaygınlaştırmadan bugünkü kaynaklarla 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmemiz mümkün değildir.” açılamasını yaptı.

KURULAN İŞLETMELERİN YÜZE 50’Sİ İLK 6 YIL İÇERİSİNDE REKABET KOŞULLARINA DAYANAMAYARAK KAPANIYOR

Ticaret Odası Başkan Vekili Halis Bayrak, Adana’nın halen tekstil, gıda, makine, kimya, mobilya gibi sektörlerde Türkiye’nin lider kenti olduğunu ifada etti. Bayrak, yakın gelecekte enerji ve petrokimyada da dünyanın en önemli merkezlerinden birisi durumuna geleceğini kaydetti. İlde mikro düzeyden uluslararası ölçeğe çeşitlenen 30 bin işletmenin bulunduğunu bildiren Bayrak, şunları söyledi: “Bu parlak ve köklü geçmişine rağmen ilimiz yüzyılın sn çeyreğinde küresel rekabbette zorlanmaya başlamıştır. Bundan rakiplerimizin çoğalmasının ve globalleşmenin etkileri de aşikardır. Geleneksel rekabet anlayışından farklı olarak bugün KOBİ’ler kendi lokal pazarlarında dahi global rekabetle karşı karşıya kalıyor. Bu ağır rekabetin içinde varlıklarını sürdürebilmek için sürekli ‘yenilik peşinde’ olmaları gerekir. Yeni kurulan işletmelerin yüze 50’si ilk 6 yıl içerisinde bu ağır rekabet koşullarına dayanamayarak kapanmaktadır. KOBİ’ler sürekli inovatif düşünmek ve rekabet üstünlüklerini sürdürebilmek için bilgi ve teknoloji yoğun bir şekilde ihtiyaç duymaktadır.” Sanatçı Kadir Çöpdemir’in sunduğu programa çok sayıda Turkcell bayii ve şirket temsilcisi katıldı.

CİHAN

Yorumlar