Türkçe Olimpiyatları’nın finali yarın Almanya’da yapılacak

Yeni adı ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ olan Türkçe Olimpiyatları, yarın Almanya’nın Dusseldorf şehrindeki ISS Dome’de yapılacak finalle sona erecek. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri"...

Google Haberlere Abone ol
Türkçe Olimpiyatları’nın finali yarın Almanya’da yapılacak

Yeni adı ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ olan Türkçe Olimpiyatları, yarın Almanya’nın Dusseldorf şehrindeki ISS Dome’de yapılacak finalle sona erecek.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri" sloganıyla düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Etiyopya ve Romanya'da gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Almanya finali ile son bulacak. 145 ülkeden 250 öğrenci uzun süredir hazırlandıkları Almanya programında Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelerek gurbette buluşan izleyicilere bir şölen sunacak.

Türkçe’nin yanı sıra Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerindeki şarkılarla 15 bin kişilik ISS Dome'da sahne alacak öğrenciler, açılış şarkısını yine ‘Namın Duyulsun’ isimli eserle yapacak. İzleyiciler, birbirinden güzel eserlerin en güzel halini Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne katılan öğrencilerden dinleyecek. Şarkı, şiir ve halk oyunlarının yanı sıra dünya danslarından oluşan gruplar ve görsel efektler programa renk katacak.

    Kapanış şarkısı olan ‘Yeni Bir Dünya’ ise tüm öğrenciler ve izleyiciler ile beraber seslendirilecek.

6 KANAL FİNALİ CANLI YAYINLAYACAK

12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapanış programını 6 kanal canlı yayınlayacak. Yarınki kapanış programını canlı veren kanallar şöyle:

Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV, Mehtap TV, Irmak TV, Cihan TV Network.

CİHAN

Yorumlar