Türkçe Olimpiyatları Viyana'da

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni’nin Avusturya'daki ödül töreni Viyana’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkçe Olimpiyatları Viyana'da

Programa, Avusturyalılar ve gürbetçi Türkler yoğun ilgisi gösterdi. Şiir, şarkı ve okuma kategorilerinde dereceye giren Avusturyalı ve Türk öğrencilerin ödüllerini aldığı organizasyona birçok siyasetçi, akademisyen ve eğitimci katıldı. Çeşitli alanlarda derece giren öğrenciler, davetliler karşısında hünerlerini sergiledi. Programın sunuculuğunu, Viyana'daki Türk Okulu 'Phönix Realgymnasium'da Almanca öğretmenliği yapan Emmerich Mazakarini yaptı.

Programın organizatörlüğünü yapan eğitimci Nazım Doğan, yarışmaya katılan öğrencileri elemekte zorlandıklarını belirterek Avusturyalı öğrencilerin yarışmaya olan yoğun ilgisini dile getirdi. Doğan, organizasyondan memnun kalan Avusturyalı velilerin, ''Bu çapta bir organizasyonu hiçbir devlet kurumu yapamaz'' diyerek kendilerini gururlandırdıklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni'nde Avusturya ekibinin iki altın madalya aldığını belirten Doğan, bu yılki hedeflerinin en az üç altın madalya olduğunu söyledi.

Programında sonunda, önceki yıllarda dereceye giren öğrenciler performanslarını sergileyerek geceye renk kattı. Organizasyon, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Davetliler, ''Birleşen gönüller'' anlamındaki #VereinteHerzenWien etiketiyle programla ilgili görüşlerini Twitter üzerinden paylaştılar.

Yorumlar