Türkçe, Kongo Üniversitesi'nde ders oluyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kongo Üniversitesi yetkilileri, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) yönetimi ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkçe, Kongo Üniversitesi'nde ders oluyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kongo Üniversitesi yetkilileri, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) yönetimi ile bir araya geldi. Kongo Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Honorable Batungu Mpesa E.F., üniversite olarak Türk Dili’ni ders programına dâhil etme kararı aldıklarını açıkladı.

ANKİSAD Yönetim Kurulu, Kongo Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Honorable Batungu Mpesa E.F ve beraberindeki heyetle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Görüşmede, ANKİSAD üyesi işadamlarının Kongo Cumhuriyeti ziyareti ve alınan yatırım kararı değerlendirildi. Derneğin Başkan Yardımcısı Alper Gece, Kongo Cumhuriyeti’ne yapılacak yatırımın hem bu ülkenin gelişimi, hem de Türk işadamlarının diğer ülkelere açılması için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

"BU DİL ÜNİVERSİTEMDE OKUTULMALI DEDİM"

Kongo Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mpesa da işadamlarının Mart ayında gerçekleştirdikleri ziyaretten bahsederek, “Geleceğinizi duyduğumda Türkleri araştırdım. Örf ve adetlerinizi öğrenmeye çalıştım. Sıcakkanlı ve yardımsever olduğunuzu, ülkemizde kaldığınız 5 günlük zaman diliminde gördüm. Böylesine sıcakkanlı insanların dili üniversitemde okutulmalı diye düşündüm. Üniversite olarak karar aldık; Türk dili ders programımıza dâhil edilecek." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar