Türk Yolcu'ya Virüs Taraması

Türk Hava Yolları (THY) ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden Malezyalı bir yolcunun MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine yakınında seyahat eden Türk yolcu da sağlık kontrolünden geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Yolcu'ya Virüs Taraması

Türk Hava Yolları (THY) ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden Malezyalı bir yolcunun MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine yakınında seyahat eden Türk yolcu da sağlık kontrolünden geçirildi. Ankara’da yaşayan yolcuda virüsle ilgili bulguya rastlanmadı

Suudi Arabistan’da umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde’den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur’a giden Malezyalı bir yolcuda MERS virüsü taşıdığı tespit edilmişti. Yolcunun ölmesi üzerine Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, THY yetkililerinden yolcunun uçakta iki ön ve iki arka koltukta oturanların kimliklerini istemişti.

Kimliği tespit edilen yolculardan birinin Türk olduğu öğrenildi. Ankara’da yaşadığı belirlenen yolcuyla irtibata geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yolcuyu sağlık kontrolünden geçirdi. Yolcuda virüsle ilgili bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.
 

Yorumlar