Türk şoförler ailelerine kavuştu

Irak'ın Musul kentinde Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan 32 Türk şoförünü taşıyan uçak GAP Havalimanı'na indi. Şoförler, gözyaşları arasında havalimanında yakınları tarafından karşılandı.Irak'ın Musul...

Google Haberlere Abone ol
Türk şoförler ailelerine kavuştu

Irak'ın Musul kentinde Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan 32 Türk şoförünü taşıyan uçak GAP Havalimanı'na indi. Şoförler, gözyaşları arasında havalimanında yakınları tarafından karşılandı.

Irak'ın Musul kentinde, IŞİD tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 32 Türk şoförü, Türk Hava Yollarına (THY) ait özel uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya getirildi.

GAP Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra yakınlarıyla buluşan şoförler, gözyaşları arasında yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de havalimanına gelerek TIR şoförlerinin sevincine ortak oldu.

TIR'larının IŞİD militanları tarafından verilmediğini söyleyen şoförler, TIR'larının geri alınmasını istedi.

Vali İzzettin Küçük ise alıkonulan TIR şoförlerinin yurda döndüklerini söyledi. Küçük, "Hepsinin sağlıkları iyi. Ailelerine kavuştular, kucaklaştılar. Büyük bir mutluluk yaşadık. Türkiye için çok güzel bir gün oldu. Hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar