Türk seçmenlere oy kullanma çağrısı

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti 25 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak belediye ve uyum meclisi seçimleri için sandığa gidecek.Yeşiller Partisi’nin Köln Uyum Meclisi aday listesi Grün-Offene Liste...

Google Haberlere Abone ol
Türk seçmenlere oy kullanma çağrısı

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti 25 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak belediye ve uyum meclisi seçimleri için sandığa gidecek.

Yeşiller Partisi’nin Köln Uyum Meclisi aday listesi Grün-Offene Liste Migration’u (Liste 17) tanıtan KRV Milletvekili Arif Ünal, üç seçimin bir arada olmasının önemine dikkat çekti, kullanılmayan her oyun ırkçı partilere yarayacağını vurguladı.

KRV Parlamentosu’nda geçtiğimiz aylarda Belediye Kanunu’nun 27. maddesini değiştirdiklerini hatırlatan Ünal, düzenlemeyle uyum meclislerinin öneminin daha da arttığını kaydetti. Uyum meclislerinin belediyenin diğer komisyonlarına benzer bir statü kazandığını belirten Ünal, “Ben daha önce 10 yıl Köln Uyum Meclisi’nde görev yaptım, bizim gönderdiğimiz önergelerden hiçbiri belediye meclisinde reddedilmedi. Şimdi uyum meclisinin önemi daha da arttı. Vatandaşlarımız mutlaka uyum meclisi seçimlerine katılıp oylarını kullanmalı.” diye konuştu.

Ünal, düzenlemeyle ayrıca Alman vatandaşlığına geçmiş olan göçmenlerin de uyum meclisleri için oy kullanmasının da önünü açtıklarını bildirdi. Bir önceki AP seçimlerinde seçimlere katılımın yüzde 43, belediyede yüzde 53, uyum meclislerinde yüzde 12’de kaldığını hatırlattığımız Ünal, “Her verilmeyen oy ırkçı partilerin işine yarar. Seçime katılım yüzde 50’lerin altında kalırsa ırkçı bir partinin aldığı 3 bin oy önemli bir temsil kabiliyetine sahip olabilir. Ancak katılım yüzde 80’lerde olursa 3 bin oyun etkisi çok azalır.” dedi. CİHAN

Yorumlar