Türk Sağlık Sen: Devletin memuru siyasi çıkarlar için kullanılamaz

İzmir Bayındır Belediyesi'ne ait ambulansa, Bayındır Devlet Hastanesi sağlık personelinin görevlendirilmesinin kanuna uygun olmadığı ile ilgili basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’a cevap, hastane yetkililerind.

Google Haberlere Abone ol
Türk Sağlık Sen: Devletin memuru siyasi çıkarlar için kullanılamaz

İzmir Bayındır Belediyesi'ne ait ambulansa, Bayındır Devlet Hastanesi sağlık personelinin görevlendirilmesinin kanuna uygun olmadığı ile ilgili basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’a cevap, hastane yetkililerinden değil belediye başkanından geldi.

Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı'na bağlı personelin belediye ambulansında görevlendirilme şeklinin yanlış olduğunu, kurumlar arası görevlendirme yetkisinin sadece vali onayıyla olması gerektiğini, hastanenin başhekiminin ya da başhekim muavininin imzasıyla böyle bir görevlendirmenin yapılamayacağı konusunda basın açıklaması yapmıştı. Aynı gün bir haber ajansının servis ettiği haberde; belediye başkanı Mehmet Kertiş, Bayındır Belediyesi'nin ilçedeki 36 köye 2009’dan bu yana ambulans hizmeti verdiği, 2014 yılında alınan ikinci ambulansla hizmete devam edildiği, Bayındır Toplum Sağlığı Merkezi ve Bayındır Devlet Hastanesi işbirliğiyle 17 Mart 2014 Tarihinden itibaren -yani seçimlere 13 gün kala- köylerde sağlık taraması başlattıkları konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Doğruyol, cevabi açıklamasında ise şunları ifade etti: "Bayındır Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kertiş, mevcut belediye başkanıdır. Seçim arifesinde de olsa Bayındır halkına vereceği her türlü hizmeti memnuniyetle ve saygıyla karşılarız. Ancak bahsi geçen söz konusu protokole imza attıkları ifade edilen Bayındır Devlet Hastanesi yetkilileri, aile hekimliği uygulamasıyla her hafta belli gün ya da saatte aile hekimlerimizin o köylere hizmet götürdüğünü, Sağlık Bakanlığı'nın evde bakım hizmetleri adı altında vatandaşın ayağına kadar sağlık hizmeti götürdüğünü bilmezler mi? Ya da bu hizmeti biz yeterince veremiyoruz, belediye versin mi diyorlar? Bir ambulansla 36 köye kaç haftada bir hizmet götüreceksiniz?

Sendika olarak bizim derdimiz bunlar değil. Hastanede personel sıkıntısı var iken, çalışan sağlık personelinin nöbet izinleri verilemiyorken hastanedeki sağlık personelini usulsüz olarak belediye ambulansına görevlendiremezsiniz. Hastane bir kamu kurumudur. Kamu kurumlarında her görevlendirme mevcut kanunlar çerçevesinde yapılır. Bir hastane amiri, bir başka kuruma günübirlik görevlendirme yapamaz. Devletin memuru hangi siyasi parti olursa olsun, hiçbir siyasi partinin siyasi çıkarları için kullanılamaz." CİHAN

Yorumlar