Türk polisi artık Alman-ABD silahını kullanmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk polisinin artık ABD-Alman-İsviçre yapımı silahları kullanmayacağını kendi silahını kullanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk polisi artık Alman-ABD silahını kullanmayacak

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Almanya arasındaki krizi polis teşkilatında kullanılan silahlarla ilgili yeni bir karar alınmasına neden oldu. ABD-Alman-İsviçre ortak yapımı Sig Suer markalı silah artık Türk polisi tarafından kullanılmayacak. 

Ankara'da Valiler Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, ''Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak'' dedi.

Erdoğan, açıklamasında ''Biz kendi paramızla silah almak istiyoruz onlar vermiyor. Bundan sonra artık Bakanım da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silahı bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır. Çünkü onlardan almaya devam ettikçe bize tembellik geliyor. Biz kendi ürettiklerimizle yapalım. Bu planların hedefi Türk milletine diz çöktürme planıdır'' ifadelerini kullandı. 

SIG SAUER HANGİ ÜLKENİN SİLAHI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullanılmayacağını söylediği silahların başında Sig Sauer geliyor. Sig Sauer aynı zamanda Almanya-İsviçre ortaklı bir şirketin adı. Şirket 1853 yılında Almanya'da kurulmuştu. Şu an genel merkezi ABD'de bulunuyor. 

Yorumlar