Türk okullarını öven Sultan Köse: İnsan sonradan pişman olacağı şeyi yapmamalı

Mardin'de 2 metre 51 santimlik boyu ile Guinness dünya rekorlar kitabına giren Sultan Köse, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'yi en güzel şekilde temsil ettiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Türk okullarını öven Sultan Köse: İnsan sonradan pişman olacağı şeyi yapmamalı

Mardin'de 2 metre 51 santimlik boyu ile Guinness dünya rekorlar kitabına giren Sultan Köse, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'yi en güzel şekilde temsil ettiğini anlattı. Hükümetin Türk okullarının kapatılması yönündeki çabasının yanlış olduğunu ifade eden Sultan Köse, "İnsan sonradan pişman olacağı şeyleri yapmamalı." dedi.

    Türk okullarının Türkiye'nin gururu olduğunu vurgulayan Köse, "Hangi ülkeye gidiyorsam orada Türk okullarını görüyorum. Bu okullar Türkiye için, insanlık için güzel bir faaliyet. Oralarda dilimizi, dinimizi, kültürümüzü, ahlakımızı her şeyimizi anlatıyorlar. Başarılı bir şekilde çocukları yetiştiriyorlar. Bu okulların kapatılmasını istemiyoruz. Yetkili kişilere sesimi duyurmak istiyorum. Buna karşı biraz duyarlı olalım. İnsan sonradan pişman olacağı şeyleri yapmasınlar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar