"Türk okullarını kapatma girişimi çok yanlış"

Millet Partisi (MP) Malatya İl Başkanı Sait Korkut, hükümetin dünyanın 160 ülkesinde Türk bayrağını dalgalandıran Türk okullarının kapattırma girişiminin çok yanlış olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"Türk okullarını kapatma girişimi çok yanlış"

Millet Partisi (MP) Malatya İl Başkanı Sait Korkut, hükümetin dünyanın 160 ülkesinde Türk bayrağını dalgalandıran Türk okullarının kapattırma girişiminin çok yanlış olduğunu belirtti.

Sait Korkut, yaptığı açıklamada, genel seçim havasında bir yerel seçimin geride kaldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mahalli seçimleri genel seçim havasına çevirdiğini söyleyen Korkut, meydanlara projelerden çok sadece siyasi atışmaların yansıdığını ifade etti. Her dönem mağduriyet edebiyatıyla sandığa giden Erdoğan’ın bu sefer hedefine cemaati oturttuğunun altını çizen Korkut, “İlk döneminde şiir okuduğu için hapse atıldığı konusunu kullandı. Daha sonra Ergenekon'u kullandı. Şimdi de cemaati karşısına alarak mağdur rolünü oynadı. Halkın gözünde kendisini acındırmak için bunları kullandı. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için de yeni bir mağduriyet senaryosu oluşturulduğu kanaatini taşıyorum. 54 yaşında bir insan olarak bugüne kadar birçok cemaat mensubu insanla iletişim halinde oldum. Çocuklarımızı kendilerine emanet ettik. Temiz bir ahlaki temel ile yetiştiklerini gördük. Türkiye birincileri de cemaate yakın okul ve dershanelerden çıkıyor. Günümüzde bu insanlara mesnetsiz bir şekilde sülük, haşhaşi gibi ifadelerle hakaret etmek Başbakan'a yakışmıyor. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz. Meydanlarda '76 milyonun Başbakan'ı' ifadesi bunun ardından anlamını yitiriyor. Söylemlerle bu bağdaşmıyor. Yüzde 44’ün başbakanı olunduğu kanaati oluşuyor.” dedi.

Yerel seçimlerin genel anlamda şaibeli olduğunu vurgulayan Korkut, bunu Malatya’nın bir ilçesinde çok iddialı olan Millet Partisi adayının durumunda yaşadıklarını ifade etti.
Seçimlerde partilerin eşit yarışmadığını söyleyen Korkut, iktidar seçimlere devletin kendisine sağladığı geniş imkanlarla hazırlanırken diğer partilerin kısıtlı imkanlarla sandığa gittiğini kaydetti.

Son dönemde ülkede adalete olan güvenin sarsıldığını dile getiren Korkut, hukukun güce göre işlediğine üzülerek şahit olduklarını ifade etti. İktidarın güç zehirlenmesi yaşadığına işaret eden Korkut, bundan sonraki seçimlerde insanların ‘dur’ demesi gerektiğini söyledi. Milletin bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Korkut, “Millet Partisi olarak herkesi kucaklayan bir siyasi oluşumuz. Herkesi ırkı, dili ve dini ne olursa olsun insan olarak kabul ediyoruz. Alternatif aranıyorsa bu parti biziz.” dedi.

Hükümetin dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarını kapatma girişimine de tepki gösteren Korkut, “Bu okullarda Türk bayrağı dalgalanıyor. Öğrencilere Türkçe öğretiliyor. Bunun neresi zararlıdır? Bu okulları kapatmak yanlıştır. Yazıktır, yazık olur. Bir bavulla dünyanın öbür ucuna insanlar gidip okul açıyor, hükümet ise bunu kapatmak istiyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne taş koymaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar