"Türk okulları olmasa biz Afrika'da sağlık hizmeti veremezdik"

Antalya Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, Anadolu insanının gayretiyle dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının kapatılmasına yönelik girişimleri üzüntü ile karşıladıklarını söyledi MASADER'in her yıl.

Google Haberlere Abone ol
"Türk okulları olmasa biz Afrika'da sağlık hizmeti veremezdik"

Antalya Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, Anadolu insanının gayretiyle dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının kapatılmasına yönelik girişimleri üzüntü ile karşıladıklarını söyledi
MASADER'in her yıl düzenli bir şekilde Afrika ülkelerinde sağlık taraması çalışması olduğunu belirten Canan, sağlık taraması çalışmasında Türk doktorlara tek sahip çıkanın ise Türk okullarında görev yapan öğretmenler olduğunu kaydetti. Canan, geçen yıl Afrika ülkesi Nijer ve Nijer'ya da yaptıkları sağlık taraması, tıbbi yardım ve katarak ameliyatlarında Türk okullarının kendilerine sahip çıkmasından ötürü minnet borçlu olduklarını ifade etti.
Türk okullarının kapatılması yerine daha fazla açılması için teşvik edilmesi gerektiğini belirten Canan, bu okulların aynı zamanda ülke tanıtımı yaptığı için 'gönüllü kültür elçisi' görevini yürüttüklerini kaydetti.
Dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının Türkiye'nin gururu olduğunu anlatan Canan, Anadolu insanının binbir çile ve zorlukta açtığı okulları kapatmaya yönelik girişimleri duydukça üzüntüden iki büklüm olduğunu kaydetti.
Afrika ülkelerinde başta İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Portekiz ve Hollanda gibi ülkelerin okulları da olduğunun altını çizen Canan, dünyada büyük ülke olma yolununda eğitim ve sağlıkta da var olduğunu göstermekle mümkün olacağını ifade etti. Canan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türk okulları bu milletin son çeyrek yüzyıldaki en büyük başarısı ve gururudur. Aslında Türkiye'nin dünyadaki eğitim markasıdır. Nijer ve Nijerya'da yaptığımız sağlık çalışmasında Türk okulları bize hep destek oldu. Zaten bu ülkelerde Türk okulu olmasa bizim çalışma yapmamız çok zordu. Bahtı kara Afrika'nın makus talihini Türk okullarıyla yeneceğine inanıyorum. Okullarımız sayesinde Türk doktorları bu ülkelere sağlık ve Anadolu insanının güleryüzlüğünü götürdük. Türk okullarını kapatma girişi, ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür. " diye konuştu.
Türk okullarında görev yapan öğretmenlere ülke tanıtımı için milletçe vefa borçlu olduklarını belirten Canan, büyük ülke olma yolununda büyük düşünmekten geçtiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar