Türk: Mardin halkına hizmet için buradayız

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eş Başkan Februniye Akyol ve Mardin Artuklu ilçesi Mardin'de esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.Yanına Büyükşehir fen işleri, imar ve temizlik işleri müdürlerini alan...

Google Haberlere Abone ol
Türk: Mardin halkına hizmet için buradayız

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eş Başkan Februniye Akyol ve Mardin Artuklu ilçesi Mardin'de esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yanına Büyükşehir fen işleri, imar ve temizlik işleri müdürlerini alan Ahmet Türk ve eş başkan Februniye Akyol birinci cadde de esnafı tek tek ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Türk ve Akyol, Mardin’i gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekti. Mardin'in farklı etnik yapıları bir arada barındırdığını bir dünya kenti olduğunu belirten Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bu tarihi korumak ve dünyaya tanıtmak için gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

Esnafın ve vatandaşların ilgisinden de memnun olduklarını belirten Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyük Şehir Belediyesini yaklaşık 500 milyon TL borç ile devraldıklarını söyledi. Özel İdarenin kapatılmasıyla birlikte taşınmazlarının hazineye devredildiğini belirten Türk, ”Şu anda Mardin Büyükşehir Belediyesinin binası bile yok. Artuklu belediyesi ile aynı binada hizmet vermeye çalışıyoruz. Çok büyük sıkıntılarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Elimiz kolumuz bağlandı. Bu sıkıntıları aşmak için çalışıyoruz. Mardin halkının sıkıntılarını biliyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için halkın desteğini bekliyoruz.” dedi.

'BİZ HİÇ BİR HALKI BİRBİRİNDEN AYIRMAYACAĞIZ'

Mardin Büyük Şehir Belediyesi Süryanisi, Arabı, Türkü, Kürdü, Mehelmisi ile tüm halkların belediyesi olduğunu ifade eden Türk, ”Hiç kimsenin bunda bir kuşkusu olmasın. Biz hiçbir halkı birbirinden ayırmayacağız. Özellikle bizler daha önce dediğimiz gibi Arap, Süryani ve Mehelmi halkına daha farklı davranacak ve onlara ayrıcalıklar sağlayacağız. Bu konuda endişeniz olmasın.” şeklinde konuştu.

Esnaf gezisi kapsamında bir vatandaşın Zinciriye yolunda bulunan merdivenlerin yüksek olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Ahmet Türk, 700 yıllık Zinciriye Medresesine çıkan yolun yürüyen merdiven yapılması için yetkililere talimat verdi. CİHAN

Yorumlar