Türk Konseyi Zirvesi'nde dönem başkanlığı Kazakistan'a geçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Bodrum’da gerçekleştirilen 4. Türk Konseyi Zirvesi sona erdi. Gül’ün kapanış konuşması ile biten zirvenin bu yılki teması turizm oldu. Türk Dili Konulan Ülkeler İşbirliği Konseyin (Türk...

Google Haberlere Abone ol
Türk Konseyi Zirvesi'nde dönem başkanlığı Kazakistan'a geçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Bodrum’da gerçekleştirilen 4. Türk Konseyi Zirvesi sona erdi. Gül’ün kapanış konuşması ile biten zirvenin bu yılki teması turizm oldu.

Türk Dili Konulan Ülkeler İşbirliği Konseyin (Türk Konseyi) dördüncü toplantısı Muğla’nın Bodrum ilçesi yapıldı. 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen zirveye Türkiye’nin yanı sıra Konsey’in asli üyeleri Kırgızistan, Azerbaycan ve Kazakistan’ın yanı sıra bu yıl misafir ülke olarak Türkmenistan devlet başkanları ve bakanları katıldı. Dün geçekleştirilen Dışişleri Bakanları zirvesinin ardından bugün 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün açılış konuşması ile başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile misafir ülkelerin Dışişleri, Kültür ve Turizm bakanları katıldı.

Dönüşümlü başkanlığın kabul edildiği Türk Konsey'inde dönem başkanlığı Türkiye'den Kazakistan'a geçti.

CİHAN

Yorumlar