Türk Kızılayı'ndan olağanüstü kongre kararı

Türk Kızılayı Genel Başakanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın 23 Mart günü olağanüstü kongre yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan olağanüstü kongre kararı

Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan 10 ilden 33 şube başkanının katılımı ile gerçekleştirilen bölge toplantısında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, olğanüstü kongreye gideceklerini söyledi.

Akar, “Denetleme kurulunun almış oldu kararı İdare kurulu onay etti. Yönetim kurulu içerisindeki tesanütün artırılması ve daha üretken hizmet anlayışının getirilebilmesi için 23 Mart 2015 Pazartesi günü olağan üstü kongreye gideceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu kongre sürecinden haberi, onayı ve bilgisi var" diye konuştu.

KIZILAY, SURIYE'YE İNSANI YARDIM GÖNDERİYOR

Suriye sınırında 12 noktadan hiç bir fark gözetmeksizin besin maddesi yolladıklarına gösteren Ahmet Lütfi Akar, 1 milyar lira tutarında besin materyali gönderdiklerini söyledi. Akar, bu konu için şunları söyledi: "Bunu yollarken orada ki Arapları, Türkmenleri, Kürtleri, Ezidileri diğer hiç bir kimseyi fark yapmadık. Müslümanları, Sünnileri, Alevileri, Şiaları, Süryanileri, Katolikleri, Ortodoksları asla birbirinden ayırmaksızın kimin insani yardıma gereksinimi varsa hepsine kendi ellerimizle sıfır noktasından teslim ettik. Ta Şam’a kadar, ta Halep’e kadar gönderdiğimiz katkı malzemeleri ulaştı. Eğer bugüne kadar Suriye’nin o kesimlerinde toplu ölümler olmadıysa ve kişiler açlıktan kırılmadıysa ve insani katkı materyali ulaştıysa bunda Türk Kızılay’ının fazla aşırı iri bir rolü vardır. Bunu herkes biliyor, bunu tarih kaydediyor. Bunu insanlık kaydediyor, bunu bizim halkımız, dünya kamuoyu herkes kaydediyor."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar