Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:"Onursal Başkanımız, Cumhurbaşkanımız 'Evlerimize dönüyoruz, normale dönüyoruz' diyene kadar da nöbetimiz devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlerimize dönüyoruz, normale dönüyoruz." diyene kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini bildirdi.

Kınık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de demokrasi nöbeti tutulan bütün meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda Kızılaycılar olarak faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.
Sadece meydanlarda değil hastanelerde ve adli tıp kurumları önünde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kınık, şöyle devam etti:

"Alanda 349 uzman personelimiz ve yüzlerce gönüllümüzle görev yapmaya devam edeceğiz. Onursal Başkanımız, Cumhurbaşkanımız 'Evlerimize dönüyoruz, normale dönüyoruz'’ diyene kadar da nöbetimiz devam edecek. Kızılay, Ankara ve İstanbul illeri başta olmak üzere ülke genelinde kalkışma girişimi haberlerinin alınması üzerine Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü koordinesinde tüm Bölge Afet Yönetim Merkezleri ve ilgili birimler harekete geçirmişti.

Demokrasi nöbetlerindeki ikramlarına devam edecek olan Kızılay, bugüne kadar yurt genelinde yürütülen faaliyetler kapsamında 1 milyon 909 bin 511 su, 347 bin 846 bardak çay-kahve, 143 bin 574 bardak çorba, 797 bin 93 kek/bisküvi, 124 bin 836 mineralli su ve 385 bin 669 meyve suyu/ayran dağıttı. Ayrıca Kızılay’ın meydanlarda görev yapan 59 aracı bulunuyor."

- Acılı ailelere psiko-sosyal destek

Kınık, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara gün boyunca su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunan Kızılay'ın, acılı ailelere psiko-sosyal desteğini de sürdürdüğünü aktardı.

Afet uzmanları ve şubelerindeki gönüllüleriyle meydanları dolduran vatandaşların, hastanelerde yakınlarını bekleyenlerin, adli tıp kurumları önündeki acılı ailelerin yanında olduklarını ifade eden Kınık, görev başındaki devlet yetkililerine de destek olduklarını kaydetti.

Yorumlar