Türk kadınını açık denizlerde gururla temsil ediyorlar

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 2014 yılı Güney Afrika seferinde bulunan iki kadın subay, gösterdikleri başarılarla göz dolduruyor. 148 yıl sonra yeniden Güney Afrika topraklarına gelen Türk Donanması’nda görev yapan kadın subaylar...

Google Haberlere Abone ol
Türk kadınını açık denizlerde gururla temsil ediyorlar

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 2014 yılı Güney Afrika seferinde bulunan iki kadın subay, gösterdikleri başarılarla göz dolduruyor. 148 yıl sonra yeniden Güney Afrika topraklarına gelen Türk Donanması’nda görev yapan kadın subaylar Türk bayrağının dünya limanlarında dalgalandırmanın gururunu yaşıyor.

Afrika ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 52 gün önce Gölcük’ten yola çıkan Barbaros Türk Deniz Grubu Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geldi. Daha önce 1866 yılında Osmanlı Donanması’na ait iki Korveti’in ziyaretinin arından 148 yıl sonra ilk defa gerçekleşen sefere, Milgem Projesi ürünü Milli Gemi TCG Heybeliada Korveti (F-511), TCG Gediz Firkateyni (F-495), TCG Oruçreis Firkateyni (F-245) ve TCG Yarbay Kudret Güngör (A-595) lojistik gemilerinin görev alıyor.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nda bulunan 780 kişilik personelin arasında iki kadın subay görev yapıyor. TCG Oruçreis firkateyninde görev yapan Deniz Teğmen Aysun Adatepe ve Deniz Teğmen Rumeysa Çubuk, Türk kadını açık denizlerde temsil ediyor.

Hareket Elektronik Subayı olarak Oruçreis firkateyninde görev yapan Aysun Adatepe, tarihi bir görevde Türk bayrağını Afrika limanlarında dalgalandırdıklarını ifade etti. Adatepe, "Bu seyir sırasında hem ülkemizi tanıtıyor, hem de birçok ülke görme şansımız oluyor. Bir bayan olarak olarak, bir personel olarak ülkemizi tanıtmaktan ve 148 yıl sonra buralara gelmekten çok büyük gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Muhabere Subayı olarak görev yapan Deniz Teğmen Rumeysa Çubuk ise mesleğinin ikinci yılında bu tür bir göreve çıktığı için şanslı olduğunu belirtti. Çubuk, “Şuan seyrin yarısına kadar geldik. Bu zamana kadar bize verilen görevi en iyi şekilde icra ettik. Elimizden geldiği kadarıyla Türk insanını, Türk Deniz Kuvvetlerini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bize çok yabancı, bize çok uzak olan sularda Türk bayrağını dalgalandırdık. Türk insanını en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar