Türk işçiler Rusya'da mahsur kaldı

Rusya’nın Soçi şehrinde 2014 yılında yapılacak kış olimpiyatları için yapılan tesislerin inşaatında çalışan Türk işçiler, burada kaldıklarını belirttiler.

Google Haberlere Abone ol
Türk işçiler Rusya'da mahsur kaldı

Rusya’nın Soçi şehrinde 2014 yılında yapılacak kış olimpiyatları için yapılan tesislerin inşaatında çalışan Türk işçiler, burada kaldıklarını belirttiler. Nisan ayında Soçi’ye turist olarak giriş yapan yaklaşık 60 kişilik işçi grubu, kendilerini götüren taşeron firmadan paralarını alamadıklarını, vizelerin süresi de geçince Rusya'da mahsur kaldıklarını ifade ettiler.

Rusya’da akıbetlerinin ne olacağını bekleyen işçilerden, Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu beldesindeki evine kavuşan Kerim Demirel, vize süresi bitmeden alacaklarını gözden çıkartıp, ailesinin gönderdiği uçak biletiyle ülkeye dönmeyi başardığını, fakat orada kalan yaklaşık 60 Türk işçisinin eksi 20 derece sıcaklıkta çok zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Rusya’da Türk konsolosluğuna başvurduklarını ,yapılan tele-konferansla anlatan işçilerin çavuşu Arif Aşınmamış, konsolosluğun kendisine 60 kişilik bir grubu Türkiye’ye gönderecek maddi güçlerinin olmadığını belirtip, yardımcı olmadıklarını iddia etti. 60 kişilik gruptan 12 kişinin Rus polisi tarafından nezarete atıldığını anlatan Aşınmış, “Burada çok zor durumdayız. Çalıştığımız şirket paramızı vermedi. Başka yerlerde çalışmak için bile sokağa çıkamıyoruz. Çıktığımız anda Rus polisi hemen yakalayıp nezarete atıyor. Bizler Türk devletinin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Suriye’den gelen yüzlerce insana ev sahipliği yapan Türkiye 60 vatandaşını Rusya’da mağdur ve mahsur durumda bırakmaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Türk işçileri arasında ağabeyi Murat İnan’ın da bulunduğunu belirten Mustafa İnan, “Ağabeyimden uzun süre haber alamadık. Daha sonra internet aracılığıyla görüştüğümüzde, çalıştığı şirketin paralarını ödemediğini ve emeklerinin karşılığını almayı beklerken vize sürelerinin dolduğunu anlattı. Biz ağabeyimizin ve diğer işçi arkadaşlarının biran önce yurduna dönmelerine yardım konusunda devlet büyüklerimizi göreve davet ediyorum. O kadar Suriyeliye ev sahipliği yaparken, 60 tane Türk işçiyi Rusya’da bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.
Çocukları ise babalarının eve dönmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, sevinçlerini dile getirdiler.

Yapılan telefon görüşmelerinde kendilerini ifade eden Türk işçiler, Rusya’dan Türkiye’ye ne zaman dönebilecekleri merakı içinde olduklarını kaydettiler.
CİHAN

Yorumlar