Türk İş işçileri Ankara’ya 'köleliğe hayır' demek için yürüyor

Türk İş’in 15 Şubat'ta Ankara Sıhiyye Meydanı'nda düzenleyeceği ‘Köleliğe hayır’ mitingine katılmak üzere dün Balıkesir’den saat 09.

Google Haberlere Abone ol
Türk İş işçileri Ankara’ya 'köleliğe hayır' demek için yürüyor

Türk İş’in 15 Şubat'ta Ankara Sıhiyye Meydanı'nda düzenleyeceği ‘Köleliğe hayır’ mitingine katılmak üzere dün Balıkesir’den saat 09.00’da yaya olarak yürüyüşe başlayan işçiler Bursa’da düzenledikleri basın açıklamasının ardından yollarına devam etti.
Fomara Meydanı'na otobüsle gelen işçiler, Demirtaşpaşa Köprü İstasyonu'na kadar yürüdükten sonra burada basın açıklaması yaptı. Yarı çıplak olarak basın açıklaması yapan Yol-iş Sendikası Bursa Bir Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, basın açıklamasının ardından Ankara’ya doğru yola devam edeceklerini söyledi. Muharrem Yıldız, “Bu yürüyüşün amacı ise Karayolları Genel Müdürlüğünün Yargıtayca onaylanmış 9 bin kadroyu vermemesi, taşeron işçi haklarının yenmesine hayır demek için biz Ankara’da ki mitinge gidiyoruz.” dedi.

Ankara’ya eşkiyalık yapmaya gitmediklerini, sadece haklarını aramak için gittiklerini belirterek Yol-iş Sendikası Bursa Bir Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Bakan Faruk Çelik’e de Yargıtay tarafından verilen haklarının kendilerine verilmemesi halinde haklarını helal etmeyeceklerini haykırmak için gittiklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar