Türk-İş Genel Başkanı Atalay Soma'da incelemelerde bulundu

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nden başlayarak, sendika yöneticileri ve işçilerle biraraya...

Google Haberlere Abone ol
Türk-İş Genel Başkanı Atalay Soma'da incelemelerde bulundu

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nden başlayarak, sendika yöneticileri ve işçilerle biraraya geldi. Atalay, bayram öncesinde maden şehitlerini ve ailelerini ziyaret etmek, onlar dua etmek için geldiğini söyledi.

Atalay, konuşmasında şunları kaydetti: "Bugün buraya gelmemizin asıl amacı bu. Facia meydana geldiği andan itibaren Soma'ya gelerek beş gün boyunca buradaydık. Ne zaman ocak kapandı, o zamana kadar ben buradaydım. 13 Mayıs'tan sonra Türkiye'de siyasetin, sendikacıların ve herkesin bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. 11 Haziran'da ben ILO'da, Türkiye adına bir konuşma yaptım. 200 ülkeye, 10 devlet başkanına ben bunları anlattım. 13 Mayıs'tan sonra her şeyden ders çıkarmak zorundayız. Bir şeyi açıkça ifade etmek istiyorum, 13 Mayıs'ta 301 işçimiz hayatını kaybetmeseydi, biz Meclis'te, belki mükemmel değil ama onlar ölmeseydi sendikalar olarak biz bu yasayı çıkartamazdık."

'SOMA'YI TÜM DÜNYA BİLİYOR'

Soma'yı maden faciası sebebiyle bütün dünyanın tanıdığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Cenevre'ye gittiğim zaman bir taksici diyor ki, 'Soma'yı duyduğumuz zaman bir hafta uyuyamadık.' Bu iş cinayeti son olur inşallah. Türkiye'de örgütlenmek o kadar zor ki Türk-İş'e bağlı 450'nin üzerinde sendika şubesi var, 35 tane genel merkez var, 8 bin tane işyeri var. Türk-iş başkanlığına oturmadan önce ben Zonguldak'a gittim, dört defa madene girdim, çalışmalar yaptım. Madene girmeyen, kömürü bilmeyen, yerin altına inmeyen hiç konuşmasın madenle ilgili. Bunu bütün devlet yetkililerine de anlattım. Bir an evvel bu bölgede madenler bir gün kapansın, diğer gün açılsın deniyor. Madenler çalışırsa kimsenin cehennem gibi ocağa girmesine izin vermeyiz. Burada devlet bununla ilgili tüm tedbirlerini alacak, burasının çalışılabilir olduğunu söyleyecek, bununla ilgili bize güvence verecek, sonra arkadaşlarımız madene inecek. O müddet zarfında da işçilerimizin paraları ödenecek." dedi.

Ergün Atalay, daha sonra Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret etti. Mezarlara karanfil koyarak dua okudu. Ardından şehit ailelerinin evlerine giderek başsağlığı diledi, ayrıca Ramazan Bayramı'nı kutladı.Atalay, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'yıda ziyaret ederek ilçeden ayıldı. CİHAN

Yorumlar