Türk- İş, AK Parti önünde oturma eylemi yaptı

Türk-İş Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendika temsilci ve üyeleri, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla AK Parti il binası önünde bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.Türk İş İl Temsilcisi Yusuf...

Google Haberlere Abone ol
Türk- İş, AK Parti önünde oturma eylemi yaptı

Türk-İş Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendika temsilci ve üyeleri, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla AK Parti il binası önünde bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Türk İş İl Temsilcisi Yusuf Gökcan, AK Parti il binası önünde termik santrallerin özelleştirmesini kınayan basın bildirisi okudu. Bildirinin ardından bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi. AK Parti önünde çok sayıda polis çevre güvenliği aldı. Oturma eylemine Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ve bağlı sendika üyeleri de destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları ile akşam saatlerinde AK Parti önüne gelen, sendika üyeleri AK Parti ve hükümet aleyhinde slogan attı. Gökcan, özelleştirmelere karşı olduklarını söyledi. Özelleştirmenin yağma, rant ve işsizlik olduğunu ifade etti.

Gökcan, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirme adı altında yağmalanmak istendiğine vurgu yaparak, "Güzide tesislerimiz özelleştirme adı altında yağmalanmak isteniyor. Soma'da 301 arkadaşımızın iş cinayetine kurban gitmesi birilerine ders olmalıdır. Soma örneği, özel sektörün denetimsiz kar hırsının başta işçi sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere çalışma ve yaşam koşullarında yol açtığı faciayı gözler önüne sermektedir." dedi.

Sendika üyelerinin eylem yaptığı sırada bir partilinin 'Bu yaptığınız sizlere Dadaşlığı yakışıyor mu" şeklindeki sataşması gerginliğe neden oldu. Eylem alanındaki sivil polisler AK Parti yanlısı vatandaşı olay yerinden uzaklaştırırken, işçiler duruma tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar