Türk Hava Kurumu'ndan gençlere model uçak kursu

Türk Hava Kurumu Ceyhan Şubesi model uçak kursu açtı. Gençlere uçak sevgisi aşılamak ve gençlerin kendi uçaklarını kendi yapabilmelerini sağlamak için Ata Model Uçak Kursu açıldı. Kurs Çukurova Tarım İşletmesi TİGEM’in bünyesinde...

Google Haberlere Abone ol
Türk Hava Kurumu'ndan gençlere model uçak kursu

Türk Hava Kurumu Ceyhan Şubesi model uçak kursu açtı.

Gençlere uçak sevgisi aşılamak ve gençlerin kendi uçaklarını kendi yapabilmelerini sağlamak için Ata Model Uçak Kursu açıldı. Kurs Çukurova Tarım İşletmesi TİGEM’in bünyesinde personellerine ve 10 yaş üzeri çocuklarına verildi. THK şubesince verilen model uçak kursuna Ceyhan TİGEM’den 22 kursiyer katıldı. Kursiyerler arasında çocuklarıyla birlikte kursa katılan babalar da vardı.

Katılımcılara toplamda 24 saat model uçak dersi verildi. Kurs sonunda kursiyerler sertifikalarını aldı. Bir hafta süren kurs sonunda kursiyerlere kursun ilk etabı olan başlangıç ata modeli kursu verildi. Bu kursta başarılı olan kursiyerler kursun ikinci ve üçüncü etapları olan tekamül ve ileri tekamül kurslarına da katılmaya hak kazandılar. İsteyen katılımcılar bu üç kurs sonunda profesyonel seviyede uçak yapmayı öğrenebiliyor.

Bir hafta süren kurs sonunda birinci etabı bitiren öğrenciler arasında kendi yaptıkları maket uçaklarla mini bir yarışma da düzenlendi. Yarışmada ilk üçe girenlere değişik ödüller verildi.

CİHAN

Yorumlar