"Türk halkı çok iyi bir takım olduğunu gösterdi"

Eski milli futbolcu Ümit Karan: "Türk halkı darbe girişimi esnasında çok iyi bir takım olduğunu gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
"Türk halkı çok iyi bir takım olduğunu gösterdi"


Eski milli futbolcu Ümit Karan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında Türk halkının çok iyi bir takım olduğunu gösterdiğini belirterek, "2003 yılından beri bu terör yapısıyla uğraşıyorum, acilen spor camiasına sirayet edenlere de müdahale edilmeli." dedi.

Ümit Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin halk tarafından başarılı bir şekilde püskürtüldüğünü vurguladı.

Olay günü şehir dışına çıktığını ve köprüde yaşananlara tanık olduğunu anlatan Karan, "Olay esnasında yoldaydım. Birkaç askeri güç gördüm ve tabii ki şaşırdım. İlk başta şaşkınlıkla durumu izledim. Daha sonra internet üzerinden televizyonu açtığımda hoş görüntülerin olmadığını gördüm." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik içerisinde durup, başarı elde ettiklerini dile getiren Ümit Karan, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı televizyona çıkmadan önce halkı sokağa davet etmesi için dua ettim. Zaten bir süre sonra aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısı üzerine halk sokağa çıktı. O anın bizim kurtuluşumuz olduğunu düşünüyorum. O anlarda öyle duygulu anlar yaşadım ki, 'vatanımız elden mi gidiyor' diye korktum."

- "Türk halkı çok iyi bir takım olduğunu gösterdi"

Ümit Karan, Türk halkını tebrik ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hakikaten bir futbol takımı gibi omuz omuza mücadele verdiler. Bir takım ancak bu şekilde birleşebilir. Türk halkı darbe girişimi esnasında çok iyi bir takım olduğunu gösterdi. Bütün vatansever milletimizi tebrik ediyorum. Geçmişte futbol oynamış biri olarak her zaman böyle bir takımın arkamda olmasını isterdim."

- "Spor camiasına sirayet edenlere de müdahale edilmeli"

FETÖ'nün her alanda olduğu gibi, spor camiasına da sirayet ettiğini savunan Ümit Karan, şunları dile getirdi:

"Sadece askeri ya da kamu alanlarında temizlik yeterli olmaz. Ben 2003 yılından beri bu terör yapısıyla uğraşıyorum, acilen spor camiasına sirayet edenlere de müdahale edilmeli. Geçmişte yaşadığım süreçte çok dua ettim. Bir gün bu gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyordum. Şu an bu gerçeklerin ortaya çıkması hem kendi adıma hem de milletim adına beni çok mutlu etti."
Ümit Karan, futbol camiasında en üst düzeyden başlanarak en alta kadar devletin gerekli çalışmaları yapacağına inandığını ifade ederek, "İsim vermek belki doğru olmayabilir. Devletimiz her şeyin farkında. Maddi anlamda futbol üzerinden çok fazla çıkar sağladılar. Bu insanların bir an önce cezalandırılması gerekiyor." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar