Türk Günü Yürüyüşü ve Mehteran Düsseldorfluların gönlünü fethetti

Türk Federasyonu Kuzey Ren Vestfalya ve Düsseldorf Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Türk günü yüşüyü Düsseldorfluların gönlünü fethetti. Eyalet başkenti Düsseldorf’ta düzenlenen Türk günü yürüyüşünde Bielefeld Fatih Mehter...

Google Haberlere Abone ol
Türk Günü Yürüyüşü ve Mehteran Düsseldorfluların gönlünü fethetti

Türk Federasyonu Kuzey Ren Vestfalya ve Düsseldorf Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Türk günü yüşüyü Düsseldorfluların gönlünü fethetti. Eyalet başkenti Düsseldorf’ta düzenlenen Türk günü yürüyüşünde Bielefeld Fatih Mehter Takımı büyük ilgi gördü. Düsseldorf ana tren istasyonundan başlayan Türk günü yürüyüşü mehteran eşliğinde Düsseldorf-Altstadt’a kadar sürdü, Burgplatz meydanında son buldu.

Etkinlikle ilgili konuşan Türk Federasyonu Kuzey Ren Vestfalya 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, “Eyaletimizin başşehri Düsseldorf’ta Türk günü yürüyüşünün ilkini düzenledik. Seneye inşallah daha teferruatlı bir programla ikincisini düzenleyeceğiz.” dedi. Etkinlikle, Türkiye’nin dünü ile bugününün bütünleşmesini sağlama mesajı verdiklerini anlatan Şahin, “Yürüyüş, Osmanlı ve Cumhuriyet’e, iki tarihimize birlikte sahip çıkışımızın bir işaretidir. Dünümüz ve bugünümüzle gurur duyduğumuzu, dün ne isek bugün de aynı olduğumuzun işaretidir. Kültürel ve tarihsel zenginliğimizi göstermek istedik.” şeklinde konuştu. Kimsenin kimliğinden, ne dün ne de bugün çekinmemesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Kültürümüzü ve kimliğimizi hem genç nesillerimize, hem Alman dostlarımıza tanıtıyoruz.” diye konuştu.

Kimliğini ve benliğini iyi bilen insanların topluma daha faydalı olacağını hatırlatan Şahin, “Kendi benliği ve kimliğini iyi bilen insan çevresindeki insanlara saygılı, başarılı, o topluma entegrasyonu da daha kolay olur.” ifadelerini kullandı. Düsseldorf Ülkü Ocağı Başkanı Gökhan Atabeyli ise “Bugün, Osmanlı’dan kalan Mehter Takımı ile beraber Türk halkının geçmişini geleceğiyle birleştiren bir motif sergilemek istedik. Bunu her sene mayıs ayının ilk haftasında geleneksel bir şölen hale getirmeyi planlıyoruz.

İnşallah geleneksel bir şekilde ABD’de olduğu gibi bir Türk Günü şekline sokup Almanya’nın tamamında uygulamak istiyoruz. Sokaktaki etkinliklerimizle, 50 yıl geçmesine rağmen hala bizi yeterince tanımayan topluma kendimizi tanıtmak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar