Türk gemisinin 2. kaptanı dehşet anlarını anlattı

Libya'da vurulan geminin ikinci kaptanı 36 yaşındaki Zafer Kalaycı Fethiye'de Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türk gemisinin 2. kaptanı dehşet anlarını anlattı


Libya'da saldırıya uğrayan Türk gemisinin ikinci kaptanı Zafer Kalaycı, ayağında bulunan şarapnel yarası sebebiyle tedavi için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı kıyıya çıkarılarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavinin ardından Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne ifade vermek için götürülen Kalaycı, habercilerin sonutlarını cevapladıı.

ONLARIN UYARIDAN KASTI MUHTEMELEN BOMBAYDI

Saldırının uluslararası sularda 12 mil açıkta gerçekleştiğini belirten Kalaycı, kara saldırısının sonrasında uçak saldırısı yapıldığını anlattı. Kalaycı, şöyle dedi: "İkinci uçak saldırısı, ilk saldırıdan 1 saat sonra 18 mil mesafede oldu. Geminin makine dairesi isabet almadı. Gemiye karartma uyguladık. Gizli gizli Girit Adası’na doğru yol aldık. Uyarı olduğu söylentisi yalan. Arapça da uyarı yapılmadı. Çünkü benim vardiyamdı, ben ikinci kaptanım. Onların uyarıdan kastı muhtemelen bombaydı. Saldırıdan sonra hedef küçülttük. Sahile paralel gidiyorduk, düz şekilde gitmeye başladık. Üçüncü kaptan personeli toplarken vefat etti çünkü bizim görevimiz personeli toplamak. Kıç tarafına bombalar isabet etti, o arada kaldı. Biz içeri kaçtık. O arka taraftan dolanırken bombaların, şarapnellerin ortasında kaldı."

Gazetecilerin gemide hasar görünmediği sorusuna ise Kalaycı, "Gezince görürsünüz" cevabını verdi. İkinci kaptan Zafer Kalaycı, daha sonra Sahil Güvenlik botuyla tekrar gemiye götürüldü.

 

 

 

 

 


Yorumlar