Türk futboluna yeni bir sistem geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futboluna yeni bir sistem getireceklerini ancak kurulları futbol ailesinin seçeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Türk futboluna yeni bir sistem geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Artık kurulları federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek" dedi.

Hakem Deniz Ateş Bitnel'in 4 kırmızı kart gösterdiği olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçının yankıları sürerken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den sürpriz bir açıklama geldi.

Yönetim kurulu toplantısının ardından TFF'nin Riva'da yer alan idari merkezinde basın mensuplarının karşısına çıkan Demirören, "Bu ortamda federasyondan beklenen bellidir. Ben bunları yapmayacağım. MHK'nın istifasını istemeyeceğim. Benim bir değil iki mağduriyetim var. Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyete en az ben de onlar kadar üzülüyorum. Düzen değişmedikçe yarın başka bir camianın canı da yanacaktır. Diğer bir mağduriyetim ise genç ve deneyimli bir hakemimizi kaybetmemiz oldu. Umut vaat eden bir hakemimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun 1 numarası, "Kurullar kirli işler içinde ve şampiyonları belirliyorlar deniyor. Yöneticilerin maç sonu yaptığı açıklamları dinleyeceğimiz yerine gençlerin hayallerini dinlemeyi tercih ederiz. Hep hayalimizi kurduğumuz yeni futbol hayali için canla başla mücadele etmeye çalışacağız. Bugünün tarihini bir yere kaydedin. Bugün yeni bir sistemin kapılarını açıyoruz. Artık kurulları federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek. Uygulanabilir adil bir çözüm için ortak bir çalıştay yapacağız. Yönetmeliklere yeniden şekil vereceğiz. Bu kararlarımızı açıklamada son dönemlerde yaşananların da elbet payı vardır" şeklinde konuştu.

Yorumlar