Türk erkeklerinin, eş olarak yabancı kadınlara olan ilgisi azaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde evlenen yabancı sayısında geçen yıla oranla yüzde 8 oranında düşüş yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Türk erkeklerinin, eş olarak yabancı kadınlara olan ilgisi azaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde evlenen yabancı sayısında geçen yıla oranla yüzde 8 oranında düşüş yaşandı. Türk erkekleriyle evlenen yabancı sayısında da ciddi düşüş yaşanırken, 2012 yılında 74 olan Türk erkeklerinin yabancı kadınlarla yaptığı evlilik sayısı 47 ye düştü.

    Fethiye Nüfus Müdürlüğü, 2013 yılında gerçekleşen işlemleri açıkladı. Açıklanan rakamlara göre ilçede geçtiğimiz yıl 2 bin 811 doğum olayı gerçekleşirken, 979 kişi de hayatını kaybetti. 4 tane yabancı çocuğun dünyaya geldiği, 36 yabancının ise vefat ettiği Fethiye’de 2013 yılında yabancı evlilik oranlarında düşüş yaşandı. 2011 yılından bu yana devam eden düşüşün sebebi olarak ise Avrupa’da etkili olan ekonomik kriz gösteriliyor.

    Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı imzasıyla yapılan açıklamada Fethiye’de 2013 yılında 355 yabancı uyruklu vatandaş dünya evine girdi. Evlenen çiftlerin büyük bölümünü İngilizler oluştururken 2012 yılında Fethiye’de gerçekleşen yabancı evlilik sayısı 409 kişi olarak kayıtlara geçmişti.

    Evlenenlerin 306 çiftin her ikisinin de yabancı olduğunun belirtildiği açıklamada, 2 Türk kızı yabancı damatlarla evlenirken, 47 yabancı ise Fethiye’ye gelin geldi. 2012 yılı kayıtlarında bu rakamlar yabancı ile evlenen Türk kızlarının sayısında 7, yabancı ile evlenen Türk erkeklerinin sayısında ise 74 olarak kayıtlara geçmişti.

    Türk damatların eş seçiminde Alman, İngiliz, Rusya, Romanya, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Letonia, Tayland, Güney Kore, Hollanda, Kırgızistan, Polonya, Kazakistan, Belerus ve Kosovalı gelinlere ilgi gösterdiği yine kayıtlarda yer aldı.

    Öte yandan ilçede 2013 yılında bin 483 evlilik işlemi gerçekleştirilirken 423 çift ise mahkeme kararı ile boşandı. CİHAN

Yorumlar