Türk Eğitim-Sen'den dershanelerin kapatılmasına tepki

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, milli eğitim sistemindeki eksiklikler nedeniyle ortaya çıkan dershanelerin ihtiyaç ortada dururken kapatılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen'den dershanelerin kapatılmasına tepki

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, milli eğitim sistemindeki eksiklikler nedeniyle ortaya çıkan dershanelerin ihtiyaç ortada dururken kapatılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Ekrem Şenol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu belirtti. Tasarının skandallarla dolu düzenlemeler barındırdığını söyleyen Şenol, şöyle devam etti: “Tasarıda dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerini durduracağı belirtilmiştir. Bilindiği gibi dershaneler MEB'in eksikliklerinin doğal sonucudur. Eğitim sistemindeki aksaklıklar telafi edilmeden dershaneler neden kapatılıyor? Bakan üniversiteye giriş sürecinde sınavların kaldırılacağını söylerken; eminiz ki kendisi de inanamamaktadır. Dershanelerin kapatılmasıyla bünyelerinde çalışan öğretmenler KPSS'ye tabi tutulmadan MEB personeli olarak devlet kadrolarına alınacaktır. Ataması yapılamayan, hatta intiharı göze alan öğretmen adayları KPSS'nin sorularının çalınmasına mı üzülsün havadan yapılacak dershane öğretmenlerinin atamasına mı? Dershane öğretmenlerinin atamasının yapılması için ön koşullardan olan sözlü sınav sürecinde ahbap-çavuş edasıyla siyasi ve ideolojik hareket edilmeyeceğini kime inandıracaksınız?”

Tasarıda ‘okul yöneticileri il milli eğitim müdürünün teklifiyle vali tarafından 4 yıllığına belirlenir’ şeklinde yer alan düzenlemenin kayırmayı artıracağını vurgulayan Şenol, şunları söyledi: “Yasa tasarısında dikkat çeken bir başka husus da, 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin 'hiçbir işleme gerek kalmaksızın' sona erecek olması. Tasarıya göre okul ve kurum müdürleri, il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine, müdür başyardımcısı ve yardımcıları ise okul kurum veya okul müdürünün inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Sınavla atamanın hakkaniyetle bağını fark edemeyen bakanlık tamamen siyasi hesapların peşine düşmüş, yandaş kayırmacılığını ayyuka çıkarmıştır. Ortadan sınavla idareci atamasının kaldırılmaya çalışılması bir korkunun sonucudur. Kendilerine yandaş olanların sınavla atamalarında başarı kaybı görecekleri korkusundan kayırmacılık kavramının üst düzey versiyonlarını kamuoyuyla paylaşmaya başlamışlardır. Dolayısıyla kendilerine biat eden, dalkavukluk yapan riyakar bir güruhla ülkemiz tanışacak, yüz bin idareci de kazanılmış haklardan mahrum kalacaktır.” CİHAN

Yorumlar