Türk Eğitim Sen'den bayrak indirmeye tepki eylemi

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi tarafından Diyarbakır’da yaşanan Türk bayrağı indirme hadisesine tepki amaçlı 'Bayrağa saygı eylemi' gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen'den bayrak indirmeye tepki eylemi

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi tarafından Diyarbakır’da yaşanan Türk bayrağı indirme hadisesine tepki amaçlı 'Bayrağa saygı eylemi' gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilciliği üyelerine, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Ülkü Ocağı üyeleri ve vatandaşlar destek verdi.

Ellerindeki Türk Bayrakları ile alana gelen vatandaşlar, attıkları sloganlarla bayrak indirilmesine tepki gösterdi. Burada bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, bayrağın değerinin yapıldığı kumaşla değil dalgalanması için ödenen bedelle ölçüldüğünü söyledi. Türk Bayrağı dışında rengini milletin kanının renginden alan başka bayrak bulunmadığının altını çizen Demir, bayrağın bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırası olduğuna vurgu yaptı.

Demir, şunları söyledi: “Yollarımız kazılıyor, askerlerimiz şehit ediliyor, birliğimizin simgesi, tarihimizin sembolü bayrağımız şerefsizce indiriliyor. Bizler Türk memurları olarak ülkemizde yaşanan bu ihanet sürecine isyan ediyoruz. Bugün bu meydana çıkmasaydık devletimize bağlılığımızı sorgulayacaktık. Geçtiğimiz gün, PKK'lı teröristler Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığında asılı bulunan Türk Bayrağını indirmişlerdir. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Malazgirt'te, Kosova'da, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. 1984 yılından beri PKK terör örgütünün eli kanlı canileri, bayrağımızı indirmesinler, ülkemizi bölmesinler diye kuş uçmaz kervan geçmez dağlardaki karakollarda on binlerce evladımız toprağa düştüler ve bu kutsal bayrağı şimdiki nesillere, bugünkü iktidara selametle teslim ettiler. Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan'ı biliriz; kınalı kuzularımızı biliriz. Kurtuluş Savaşı'nda "Ölürsem kefenim olur" diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız. "Bayrak inmez, ezan dinmez" diye şehit olan yavrularımıza ağlarız. Bu millet, tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür.”

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilciliği’nin düzenlediği bayrağa saygı eylemi, basın açıklamasının ardından sona erdi.

CİHAN

Yorumlar