Türk Eğitim Sen: Yönetici atamalarının tamamı Eğitim Bir Sen'li

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarında ciddi usulsüzlükler yapıldığını iddia etti. İzmir genelinde atananların tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu söyleyerek,...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen: Yönetici atamalarının tamamı Eğitim Bir Sen'li

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarında ciddi usulsüzlükler yapıldığını iddia etti. İzmir genelinde atananların tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu söyleyerek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki yöneticilerin görevlerinin sona erdirildiğini hatırlatan Demir, kanunun 25. maddesinin 3. fıkrası ile 652 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 37. maddesinde yapılan değişiklikle yönetici atama sürecinin farklı bir boyuta taşındığını ifade etti.

İzmir genelinde 14-15 Temmuz 2014 itibariyle Milli Eğitim ilçe müdürlüklerine görevlendirmeler yapıldığını, daha önceden yapılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlendirmelerinin devamında yapılan 30 ilçe müdürü görevlendirmesinde göze çarpan en önemli hususun, aynı sendika mensubu kişiler olması olduğunu söyledi. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “4 Temmuz 2014 Tarih ve 29050 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 2014 Yılı Kamu Görevlileri Sendikalarının Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ ile ülkemizde 2014 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde sendikalı personel oranı yüzde 67,51 olarak görülmektedir. Yüzdelik dilim içerisinde yüzde 1 oranından daha fazla üyeye sahip beş sendika göze çarpmaktadır. Bu sendikaların sendikalaşma yüzdeleri şu şekilde oluşmuştur: Eğitim Bir Sen yüzde 26,17, Türk Eğitim Sen yüzde 21,61, Eğitim-Sen yüzde 12,09, Eğitim-İş yüzde 3,84 ve Aktif Eğitim-Sen yüzde 2,20. Yüzde 1’lik dilim içerisinde değerlendirilmeyen diğer sendikaları da dahil ettiğimizde, ülkemizde eğitim sistemi içerisinde sendikalaşma oranının yüzde 67,51 olduğu görülmektedir." dedi.

'KADROLAŞMA YAPILIYOR'

Eğitim Bir Sen üyelerinin tamamının kollandığını öne süren Demir, "77 milyona hizmet sözü veren hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. İzmir gibi bir ilimizde eğitim sistemimizi yönetecek üst düzey kişilerin tamamının, yukarıdaki tablodan da görüleceği gibi yüzde 26’lık dilim içerisindeki bir sendikanın mensubu olmalarının kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Yukarıdaki yüzdeyi ülkemiz genelinde düşünecek olursak, 77 milyonun tamamı 20 milyondan mı ibarettir? Değilse ya da söylediklerinizde samimiyseniz, bu uygulamadan haberiniz var mıdır? Geriye kalan 57 milyonu bizler mi abartıyoruz? Aynı uygulama, 18 Haziran itibarı ile başlayan ve 19 Aralık tarihi itibarıyla sona erecek olan eğitim kurumu yöneticiliklerinde de devam edecek midir?”

Eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrildiğini ve içinden çıkılamaz bir hale getirildiğini iddia eden Merih Eyyup Demir, şunları söyledi: "Eğitim sistemimiz bugünlerde, özellikle liselerde önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde oluşacak yeni sorunlarla birlikte nereye gittiği belli olmayan bir yoldayken yapılan bu uygulamaları Allah’a havale ediyoruz. Eğitim kurumları yöneticilerini belirleyecek puanlama sistemi içerisindeki en fazla puanı verecek olan ilçe Milli Eğitim müdürlerinin görevlerinin sona ermesi, ilçe Milli Eğitim şube müdürlerininse yer değiştirmeleri sebebiyle oluşan kaotik ortam, trajikomik olaylarla doludur. Bir örnekle açıklayacak olursak, bazı ilçelerimizde boş bulunan şube müdürlüklerine vekâlet eden okul müdürlerinin, 28 Haziran itibariyle görevlendirmeleri sona ermesine rağmen altı ay birlikte çalışmış olma şartı nedeniyle görevlendirilecek okul müdürlerine puan verecek olmaları, esasında kendileri de görevlendirme bekleyen okul müdür adayı olmalarından dolayı sistemimizin nerede olduğunun net bir göstergesidir." CİHAN

Yorumlar