Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Özata: MEB problem üretmekle meşgul

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın ismini değiştirip Enternasyonal Eğitim Bakanlığı yapın.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Özata: MEB problem üretmekle meşgul

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın ismini değiştirip Enternasyonal Eğitim Bakanlığı yapın. Problemi çözmekle mükellef MEB, tamamen problem üretmekle meşguldür." dedi. Beden Eğitimi derslerinin meslek liselerinden kaldırılmasına tepki gösteren Özata, MEB'in artık yönetilemez hale geldiğini iddia ederek, "Siyasi irade, harakiri yaparak Meclis'e MEB Yasa Tasarısı'nı sunmuştur. Tasarı, cumhuriyet tarihinin en büyük tasfiye operasyonudur. Her gün MEB'in ürettiği yeni bir problemle karşı karşıya kalıveriyoruz." şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Özata, MEB tarafından hazırlanan düzenlemenin milli eğitimin temel amacına ters düştüğünü savunarak, "Beden Eğitimi dersinin öğrencilerin fiziksel, sosyal ve zihinsel özelliklerini geliştirmelerindeki önemli rolü gözardı edilmiş, öğrencilerin yaratıcılık ve yeteneklerinin farkına varmasına ve geliştirmesine imkân sağlanmasının önü kapatılmıştır. Ayrıca çok sayıda öğretmenimiz de bu düzenlemeden dolayı norm fazlası olacağı için mağdur olacaklardır. Siz nasıl bir Milli Eğitim Bakanlığı'sınız ki Milli Eğitim Temel Kanunu'na taban tabana zıt bir değişikliğe gidebiliyorsunuz? Adınızı o zaman değiştirin, Enternasyonal Eğitim Bakanlığı koyun. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak meslek, Anadolu meslek, teknik ve Anadolu teknik liselerin haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle Beden Eğitimi dersinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay nezdinde dava açtık. Bu devran böyle dönmez." dedi. CİHAN

Yorumlar