Türk Eğitim Sen: Öğretmenlerin dövülmesi asla kabul edilemez

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Demir, FEM Dershanesi öğretmenlerinin darp edilmesinin, eğitim camiası için kabul edilemez bir nokta olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen: Öğretmenlerin dövülmesi asla kabul edilemez

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Demir, FEM Dershanesi öğretmenlerinin darp edilmesinin, eğitim camiası için kabul edilemez bir nokta olduğunu söyledi. Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı köylere öğrencilerle aile ziyaretinde bulunmak istedikleri sırada beş kişi tarafından dövülen öğretmenlerin, rehberlik hizmetini yerine getirdiğini belirten Demir, "Hizmet Camiası ile siyaset mekanizması arasında çıkan sonuç, maalesef insanları geriyor. Bu iş kötü. Sayın Başbakan'ın özellikle söylemleri, insanları belli olmayan bir sürece götürüyor. Bu durum hiç hoş olmadı. Burada vatandaş yok, siyasi bir partinin mensupları ve yakınları var. Ülkemiz bu gerginliği haketmiyor. Kırım'da yaşananlara bakarak hedeflerimizim farklı olması gerekirken birbirimizle uğraşıyoruz." dedi.

Hükümetin eğitimcilere yönelik birçok yanlış uygulaması da olduğunu öne süren Demir, "Bunların başında Milli Eğitim Yasa Tasarısı'yla yapılanmaya çalışılanlar, 4+4+4 sistemiyle yönetici alınacak olması, sınav sistemi kaldırmadan, okullaşma oranları yüksek seviyeye çıkarılmadan, sınav odaklı sistem kaldırılmadan dershanelerin kapatılmak istenmesi, 350 bin civarında atanamayan öğretmen varken bir de buna 60 bine yakın öğretmenin eklenmesi gibi onlarca sorun var. Geldiğimiz nokta, kabul edebileceğimiz bir nokta değil. Öğretmenlerin dövülmesi asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

FEM Dershanesi’nde idareci ve öğretmen olarak görev yapan Ramazan Kocabaş ile Salim Bektaş, Karayazı ilçesine bağlı köylere öğrencilerle aile ziyaretinde bulunmak istedikleri sırada beş kişi tarafından dövüldü. Köy girişinde arabaları durdurulan öğretmenler, ölümle tehdit edildi. Saldırıyı yapanlardan birisinin, Karayazı Belediye Başkanı'nın kardeşi olduğu iddia edildi. CİHAN

Yorumlar