Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Uğur: TES, yetkili sendikadır

Kamu çalışanları sendikalarının üye sayılarına göre yetki belirlenmesi çalışmalarının sonuçlanmasının ardından Nevşehir’de yetkili sendika olduğunu açıklayan Türk Eğitim-Sen (TES), Eğitim-Bir-Sen’in gerçek dışı açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Uğur: TES, yetkili sendikadır

Kamu çalışanları sendikalarının üye sayılarına göre yetki belirlenmesi çalışmalarının sonuçlanmasının ardından Nevşehir’de yetkili sendika olduğunu açıklayan Türk Eğitim-Sen (TES), Eğitim-Bir-Sen’in gerçek dışı açıklama yaptığını ileri sürdü.

    Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Nevşehir Üniversitesi ile sendikalar arasında imzalanan yetki tutanaklarına göre Nevşehir’de yetkili sendika Türk Eğitim-Sen’dir. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nde imzalanan mutabakat metnine göre Türk Eğitim-Sen’in üye sayısı bin 574, Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı bin 498’dir. Yine Nevşehir Üniversitesi’nde imzalanan mutabakat metnine göre Türk Eğitim-Sen’in üye sayısı 289, Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı 27’dir.” dedi.

    Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir’in ‘Nevşehir’in yüzde ellisinden fazlasını Eğitim-Bir-Sen kazandı’ açıklamasını dille eleştiren Uğur, “Kendilerinin de altına imza attığı mutabakat metinlerine göre Eğitim-Bir-Sen yıllardır olduğu gibi bu yıl da yetkiyi kazanamamış ama başarısızlıklarını aymazlığa vurmuştur. Eğitim çalışanları tarafından, başarısızlığını istifa ederek kabul etmesi beklenen bir eğitimcinin kamuoyuna ve basın mensuplarına yalan beyanatlar vermesinden biz eğitimciler utanç duyuyoruz. Ayrıca birileri malum sendika başkanına kendi görev yaptığı okulda bile yetkiyi kazanamadığını hatırlatmalıdır." şeklinde konuştu.

    Başarının takdir edilmesi kültürünün birileri tarafından kazanılması gerektiğini de belirten Mustafa Uğur, basın toplantısı sonunda imzalanan mutabakat metinlerini de basın mensupları ile paylaştı. CİHAN

Yorumlar