Türk Eğitim Sen: MEB'in ödül listesine tepkili

Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilen personel listesinde yapılan haksızlıkla alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen: MEB'in ödül listesine tepkili

Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilen personel listesinde yapılan haksızlıkla alakalı bir basın açıklaması yaptı.
Uğraş gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşini özveriyle yapan, çalıştığı kuruma artı değerler kazandıran, kurumunun başarı çıtasını yükselten kamu çalışanlarının ödüllendirilmelerini elbette ki bizlerde ister ve destekleriz. Çünkü, bu tip ödüllendirmeler moral ve motivasyonu artırdığı gibi, başarıyı da beraberinde getirir. Hak edene, hakkı olana, hakkı mutlaka verilmelidir. Ancak, bu tip ödüllendirmeler yapılırken bazı kriterlere göre yapılması, gerçekten çalışan, üreten, başarılı olan insanların, adeta kılı kırk yararak seçilmesi son derece önemlidir. Aksi takdirde işini hakkıyla yapan, bin bir zorluklara rağmen fedakarca çalışan insanların hakları yenebileceği gibi, çalışanların şevkleri de kırılmış olur.” dedi.

Öğretmenlerin huzurlu olduğu yerde, başarının da olacağını söyleyen Uğraş, ”Eğitimde başarının artması da, bu ülkenin gelecekte o kadar ilerlemesi, yükselmesi demektir. Ama maalesef Mart-2014 tarih ve 2678 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nde “Milli Eğitim Bakanlığı'nca Ödüllendirilen Personel Listesi”ne baktığımız zaman Niğde’de ödüle layık görülenlerin hangi kriterlere göre seçildiklerini anlayamadık. Niğde’nin beş ilçesi, onlarca kasabası, yüzlerce köyü varken; oralarda zor şartlar altında fedakarca görev yapan eğitim çalışanları varken, sadece bir ilçede, o da İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü olmak üzere yine aynı ilçeden bir okul müdürü ve eşi olan aynı okulun müdür yardımcısının seçilmesi; üstelik o ilçemizde çok uzak köylerde öz veriyle görev yapan, birleştirilmiş sınıflarda çalışan; sendikası ne olursa olsun, samimiyetle ve özveriyle çalışanların hiçe sayılması eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa neden olmuştur” diyerek tepkisini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar