Türk Eğitim Sen: MEB yasa tasarısı sivil bir darbedir

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Korkmaz 'MEB Yasa Tasarısı' diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Meclis'ten geçmesini s.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen: MEB yasa tasarısı sivil bir darbedir

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Korkmaz 'MEB Yasa Tasarısı' diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Meclis'ten geçmesini sivil darbe olarak niteledi.

Türk Eğitim Sen Akadağmadeni Şube Başkanı Mustafa Korkmaz ve üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasında MEB yasa tasarısının içerisinde kabul edilemeyecek maddelerin yer aldığını söyledi. Korkmaz, "Kardeşlerim, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözüne karşılık, haksızlık karşısında susmayan Türk Eğitim-Sen’in değerli üyeleri, katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sözlerime Hocalı Katliamını şiddetle kınadığımızı belirterek başlamak istiyorum." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Meclis Komisyonu'ndan milli eğitim yasa tasarısının geçtiğini hatırlatan Korkmaz, "Bu tasarı sivil bir darbedir, demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu tasarıyla beraber 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevi sona erecek, bu yöneticilerimizin kaderleri valilerin, il milli eğitim müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılacaktır. Bu tasarıda kabul edemeyeceğimiz hususlardan birisi de aday öğretmenlerin stajyerliklerinin kaldırılması süreci ile ilgilidir. Tasarıya göre öğretmen olanlar, en az 1 yıl çalışmalarının ardından adaylık döneminde performans değerlendirmesine göre başarılı olmuşlarsa, yazılı ya da sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Performans değerlendirmenin kriterleri de belli değildir. Öğretmenlerin performansını kim, neye göre değerlendirecektir? Sınavda başarılı olanların stajyerlikleri kaldırılacak; başarılı olamayanların ise stajyerlikleri kaldırılmayarak, bu öğretmenler bir yıl süreyle daha başka bir il veya ilçeye atanacaklardır. Stajyer öğretmen iki yıl sonunda yazılı ve sözlü sınavlardan başarısız olursa bu kez meslekle ilişiği kesilecektir. Bu nasıl bir şeydir." diye tepkisini dile getirdi.

"TASARI LİYAKATIN, EHLİYETİN VE TECRÜBENİN HİÇE SAYILMASI ANLAMINA GELİR"

Tasarının; liyakatın, tecrübenin hiçe sayılması anlamına geleceğini savunan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim, atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir. Eğitim; bilgi ve tecrübenin birlikte harmanlandığı, hak edenin makamlara getirildiği, korkunun, zulmün değil, doğruları söyleme cesaretine sahip insanların olması gereken bir alandır. İşte bu nedenlerle Türk Eğitim-Sen, bugün Türkiye’nin her yerinde tasarının geri çekilmesi için alanlara inmiştir. Türk Eğitim Sen hiçbir zaman bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dememiştir. Bugün sesini çıkarmayanların yarın konuşmaya da hakları yoktur. Açıklamamızı, genel başkanımız İsmail Koncuk’un şu sözüyle bitirmek istiyorum ’mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar daima mücadeler edenlerdir. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."



CİHAN

Yorumlar