Türk Eğitim-Sen, MEB yasa değişikliği ile yapılan uygulamaya tepki gösterdi

Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, okullara yönetici olarak ehliyetsiz, liyakatsiz ve acemi kişilerin atanması durumunda hem çocukların mağdur hem de tüm işlerin aksayarak kaos ortamının oluşacağını söyledi.Milli Eğitim Bakanlığı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen, MEB yasa değişikliği ile yapılan uygulamaya tepki gösterdi

Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, okullara yönetici olarak ehliyetsiz, liyakatsiz ve acemi kişilerin atanması durumunda hem çocukların mağdur hem de tüm işlerin aksayarak kaos ortamının oluşacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yasa değişikliği ile aynı unvanda 4 yılını tamamlayan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görevini 13 Haziran 2014 tarihi itibarıyla sonlandırıldığını hatırlatan Terzi, "Bu yasa değişikliği gündeme geldiği tarihten itibaren malum sendika tarafından Milli Eğitim camiasında kasıtlı olarak oluşturulan "Bizden olmayan idareci olamayacak" dedikodusu bu sıkıntı ve endişenin oluşmasında en büyük etken olmuştur." dedi.

    Amasya il genelinde görev yapan 124 okul ve kurum müdürünün puanlama sürecinin başladığını kaydeden Terzi, süreç başlamadan sıkıntı ve endişelerini Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’e aktardıklarını belirterek "Yaptığımız görüşmelerde konula ilgili hassas davranılacağı, adaletli olunacağı ve kimsenin haksızlığa uğratılmayacağı sözü verilmiştir. Yaptığımız görüşmeler endişelerimizi büyük ölçüde hafifletmiş olsa da tamamen bitirmemiştir. Velilerimizi, dolayısıyla tüm halkımızı ilgilendiren bu önemli süreçte yapılacak puanlamada adaletli olunması, yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’in Amasya iline yapacağı en büyük hizmet olacaktır." diye konuştu.

    Okullara yönetici olarak ehliyetsiz, liyakatsiz ve acemi kişilerin atanması durumunda hem çocukların mağdur olacağını hem de tüm işlerin aksayarak kaos ortamının oluşacağını savunan Terzi, "Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi olarak yaptığımız görüşmelerden sonra objektif bir değerlendirme yapılacağı kanaatine sahip olduk. Umarız, endişelerimiz yersiz olur, sıkıntıları eğitimin tüm paydaşları olarak birlikte aşarız. Yargıda hakkımızı arama yoluna gitmemize lüzum kalmaz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar