Türk Eğitim-Sen: Dershane tasarısı ile büyük bir kıyım yaşanacak

Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan yasa tasarısına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen: Dershane tasarısı ile büyük bir kıyım yaşanacak

Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Eryıldız, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa tasarısında akıllara zarar maddeler yer aldığını belirterek, bu haliyle yasalaşması halinde eğitim camiasında büyük bir kıyım yaşanacağını söyledi.

Nuri Eryıldız, “Milletimiz, bu hukuk tanımaz uygulamaları yapanların sonlarının ne olduğuna mutlaka şahit olacaktır. Şayet bu tasarı geri çekilmezse teşkilatlarımızla, üyelerimizle ve tasarıdan canı yanan herkesle birlikte Ankara'da on binlerce kişinin katılacağı büyük bir miting yapacağız.” dedi.

Çok sayıda sendika üyesi ve öğretmenlerin katıldığı basın açıklamasında, tasarı geçtiğinde bakanlıktaki bütün yöneticilerin okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevden alınacağını kaydeden Nuri Eryıldız, şu ifadeleri kullandı: “İktidar ve bakanlığın gözünü tamamen hırs bürümüş; kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen insanlara tahammül etmeyen bir yapı ortaya çıkmıştır. Hazırlanan tasarı ile anlaşılıyor ki yandaş ve yalaka olmayan, kendilerinden farklı düşünce ve görüşe sahip olan hiç kimse artık okullarda ve milli eğitimde idareci olamayacak. Hatta farklı görüşte olan, siyasi yandaş olmayan insanların öğretmen olmasına bile müsaade edilmeyecektir.”

“DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI YOK”

“Size göre demokrasi haksızlık mıdır? Hukuk tanımamak mıdır? Devlet makamlarını kendi çıkarları ve bir grubun çıkarı için kullanmak mıdır? Yıldırma, sindirme ve kendinize itaat eder hale getirme yolu mudur? Kendi gibi düşünmeyene tahammül etmemek midir?” diye soran Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Eryıldız, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir demokrasi anlayışı yoktur. Bu uygulamaların hiçbirinin de demokratik anlayışta yeri yoktur.” açıklamasını yaptı.

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Nuri Eryıldız, şunları ifade etti: “Unutulmamalıdır ki 'zulm ile abad olanın ahiri berbad olur'. Milletimiz bu hukuk tanımaz uygulamaları yapanların sonlarının ne olduğuna mutlaka şahit olacaktır. Hangi haksız ve hukuksuz uygulamayı yaparsanız yapın, hangi kıyım projelerini hazırlarsanız hazırlayın, hangi yandaş uygulamaları yaparsanız yapın.

'Zulme rıza zulüm, küfre rıza küfürdür', 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' hadis-i şerif. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar. Şayet bu tasarı geri çekilmezse teşkilatlarımızla, üyelerimizle ve tasarıdan canı yanan herkesle birlikte Ankara'da on binlerce kişinin katılacağı büyük bir miting yapacağız. Eğitimi kaosa sürükleyecek olan bu tasarı asla kabul edilemez. Bu tasarı geri çekilmediği müddetçe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Müsteşarı Yusuf Tekin'i sıcak makam koltuklarında rahat oturtmayacağız.”


CİHAN

Yorumlar