Türk Eğitim Sen başkan adaylarından okullar için destek istedi

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP adayı Tunç Soyer, AK Parti adayı Hamit Nişancı ve MHP adayı Hüseyin Nail Gökdeniz'le görüşerek başarılar diledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen başkan adaylarından okullar için destek istedi

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP adayı Tunç Soyer, AK Parti adayı Hamit Nişancı ve MHP adayı Hüseyin Nail Gökdeniz'le görüşerek başarılar diledi. Görüşmelerin ardından bir basın açıklaması yapan Sarısayın, okulların temel meselelerinden gördükleri güvenlik görevlisi ve temizlik personeli ihtiyacını adaylara ilettiklerini söyledi.

Şube Başkanı Sarısayın, yaptığı açıklamada, "Bu ihtiyacın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeterince karşılanmadığını, çocuklarımızın güvenli ve hijyenik ortamda eğitim öğretim görmesinin ne kadar gerekli olduğunu özellikle vurguladık. Bir taraftan kurumlarımıza bu desteği isterken diğer taraftan siyasilerin okullarımızdan ellerini çekmesi gerektiğini, siyasi yandaş atamalarla eğitim çalışanlarının huzursuz edilmemesinin ne kadar yanlış olduğunu açıkladık." dedi. Bakanlık ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde akıl almaz hadiseler yaşandığını iddia eden Sarısayın, "Yandaş bir sendikayla İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında paralel bir yapı oluşturulmuştur. İzmir Milli Eğitim Müdürü, görevlendirmelerde tamamen hukuk ve teamüllerin dışına çıkarak kaymakamlıkları, ilçe Milli Eğitim müdürlerini, okul müdürlerini ve öğretmenleri hiçe sayarak, onların imzası ve teklifiyle gelen isimleri müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirmemekte, yandaş sendikaya mensup olanları görevlendirilmektedir." şeklinde konuştu. Ayrıca bakanlık tarafından Meclis'e sunulan kanun tasarısıyla 120 bine yakın okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının öğretmenliğe döndürüleceğini ve idareci atamalarının valilikler eline verileceğini söyleyen Adnan Sarısayın, "Bu da eğitim çalışanlarını huzursuz etmekte ve tasfiye olarak algılanmaktadır. Tarafsızlıktan uzak olacağı apaçık belli olan, eğitimi siyasallaştıracak bu uygulamalar eğitim çalışanlarının motivasyonunu bozmakta ve eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir. Türk Eğitim Sen olarak tüm siyasi partileri ziyaret ederek, adeta pimi çekilmiş bomba olan bu tasarının TBMM’den geçmemesi gerektiğini bir kez daha vurguluyor ve bu durumun gerekirse mitinglerle protesto edileceğini ifade ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar