Türk doktorlar Filipinler'de yaraları sarıyor

Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Haiyan tayfununun vurduğu Filipinler'e giden Samsunlu doktorlar, hasta akınına uğradı. Gönüllü doktorlar, muayeneden sonra çeşitli hediyeler vererek, Filipinlilerin gönüllerini fethetti.Kimse Yok mu Derneği’nin,...

Google Haberlere Abone ol
Türk doktorlar Filipinler'de yaraları sarıyor

Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Haiyan tayfununun vurduğu Filipinler'e giden Samsunlu doktorlar, hasta akınına uğradı. Gönüllü doktorlar, muayeneden sonra çeşitli hediyeler vererek, Filipinlilerin gönüllerini fethetti.

Kimse Yok mu Derneği’nin, Filipinler’de geçen Kasım ayında Haiyan tayfununun yerle bir ettiği Tacloban şehrinde onardığı sağlık ocağına Türkiye'nin çeşitli yerlerinden doktor ve hemşireler giderek, sağlık taraması yapıyor. Bu kapsamda Samsun'dan bir grup doktor Filipinlere giderek, hastaları muayene etti.

Filipinler’de meydana gelen ve yaklaşık 10 bin kişinin ölümüne neden olan Haiyan tayfununun yaraları sarılmaya devam ediyor. Felaketin ardından ülkeye ilk ulaşan yardım ekibi olan Kimse Yok mu Derneği, bugüne kadar bölgedeki afetzedelere gıda, barınma, sağlık hizmetleri ve eğitim alanındaki yardımları ulaştırdı, ulaştırmaya da devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden sırayla Filipinlere giden doktorlar orada gönülleri fethediyor. Bu kapsamda Samsun'dan Kimse Yok mu Şube Müdürü Cemil Başbay ve şubenin gönüllü doktorları Filipinler'e giden ilk ekip arasında yer aldı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Samsun'dan giden doktorlar, Filipinler'deki doktorlarla bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. Tıp eğitimi hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Kimse Yok mu'nun tayfunun ardından onararak faaliyete açtığı poliklinikte hastalar muayene edildi. Uzun kuyrukların oluştuğu muayenede doktorlar, hastalara çeşitli hediyeler sunarak onların gönüllerini fethetti. Sağlık muayenesi haftanın 2 günü poliklinikte, diğer günler de Filipinli sağlık müdürlerinin tespit ettiği mahallelerde gerçekleşti. Hastanın ayağına kadar giden doktorlar, Filipinlilerden tam not aldı.

'HİZMETİMİZ ALLAH’IN İZNİYLE SÜRECEK'

Tayfunun ardından ikinci kez Filipinlere giden Kimse Yok mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, "Bölgeye ilk ulaşan arama kurtarma ekibimiz ASYA, acil müdahalelerde bulunmuş, çalışmalarda yer almıştı. Daha sonra Kimse Yok mu, bölgeye Türkiye'den sırayla ekip gönderdi. Buraya ilk geldiğimde ihtiyacı görülen yerlerin açılışını yapmıştık. Şimdi de Samsun'dan gönüllü doktorlarımızla buraya geldik. Muayene olan insanlar, Kimse Yok mu'ya ve doktorlara çok teşekkür ediyor. Buradaki hizmetlerimiz Allah'ın izniyle sürecek." dedi.

Ülkede gıda kolisi dağıtımına devam eden Kimse Yok mu, bunun yanı sıra bir tane tam teşekküllü ambulans, tadilatı yapılan bir sağlık merkezi ve yetimhane, yapılan törenle yetkililere teslim etmişti. Kimse Yok mu Derneği ayrıca 6 derslikli bir okul ve bir sağlık merkezinin inşaatı için de Tacloban yetkilileriyle resmi protokol imzalamıştı. CİHAN

Yorumlar