'Türk Deniz Havacılığının 100. Yılı' etkinliklerle kutlanıyor

‘Türk Deniz Havacılığının 100’üncü Yılı’ kutlama etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda, Deniz Hava Komutanlığı’nın Kocaeli’ndeki Kartepe Cengiz Topel Deniz Hava Üssü’nde program düzenlendi. Törene Deniz Kuvvetleri Komutamı Oramiral...

Google Haberlere Abone ol
'Türk Deniz Havacılığının 100. Yılı' etkinliklerle kutlanıyor

‘Türk Deniz Havacılığının 100’üncü Yılı’ kutlama etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda, Deniz Hava Komutanlığı’nın Kocaeli’ndeki Kartepe Cengiz Topel Deniz Hava Üssü’nde program düzenlendi. Törene Deniz Kuvvetleri Komutamı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Deniz Hava Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu ile askeri erkânın yanı sıra 13 ülkenin donanmalarından 33 general ve amiral rütbesinde temsilci katıldı.

1914 yılında faaliyetlerine başlayan Türk Deniz Havacılığının 100. Kuruluş yılı nedeniyle Kartepe’de bulunan Deniz Hava Komutanlığı’nda tören ve deniz havacılık tarihiyle ilgili panel düzenledi. İki mavide bir asır sloganıyla yapılan törenler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Deniz Hava Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, yaptığı açılış konuşmasında, Türk Deniz Havacılığı’nın bugün bir asrı geride bırakmış olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Üstem, şunları kaydetti: “100 yıl önce ilk deniz havacılarımız o günü zor şartlarında fedakarca, hayatlarını hiçe sayarak ancak büyük bir şevkle havacılık faaliyetlerine dahil olmuşlardır.”

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ise, "İçinde bulunduğumuz 2014 yılı Türk Deniz Kuvvetleri'nin muharip gücünün vazgeçilmez bir unsuru olan deniz havacılığının iki mavi olarak tabir ettiğimiz deniz ve gökyüzü arasında devam eden koruyuculuğunun 100. yılını kutladığımız bir gurur yılıdır. İki boyutlu hareket ortamını büyük bir ivme ile üç boyuta taşıyan havacılık teknolojisi dünya denizlerinde serbestçe dolaşan donanmaların sahip olmak istedikleri imkan kabiliyeti listesinin en üst sırasına yerleşmiştir." dedi.

Bostanoğlu, şunları kaydetti: “Günümüzde sahip olduğu hava araçlarıyla deniz harekatının vazgeçilmez bir unsuru haline gelen Deniz Hava Kuvvetimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılını 50'ye yakın modern helikopter ve uçak, deniz hava eğitim merkezi, deniz hava harekatı destek merkezi, gelişmiş teknik lojistik destek birimleriyle karşılamak üzere emin adımlarla yürümektedir.” Programda katılımcılara Türk deniz tarihiyle ilgili film de izletildi. Program kapsamında iki oturumdan oluşan panel gerçekleştirildi. Ayrıca, katılımcılar, maket, resim sergisi ile helikopter uçak sergi alanı gezdi

CİHAN

Yorumlar