Türk cerrah, dünyada ilk 20'de gösterildi

Organ nakli ve çocuk cerrahisindeki başarılarıyla dünya çapında ün yapan Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Türk cerrah, dünyada ilk 20'de gösterildi

Organ nakli ve çocuk cerrahisindeki başarılarıyla dünya çapında ün yapan Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, yaşayan en başarılı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterildi.

Prof. Dr. Kalayoğlu, Amerika’da yayınlanan web dünyasının en prestijli kuruluşlarından ‘Top Master’s in Healthcare Administration’ tarafından yapılan değerlendirmede “Dünyanın Yaşayan En Yaratıcı 20 Çocuk Cerrahından Biri” seçildi.

Tıp alanında en iyi isimleri belirleyerek doktorların kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olan ve eğitim programları ile sağlık kuruluşlarına ücretsiz bilgi sağlayan bu kuruluşun web sitesinde yayımladığı çalışmada, dünyada çocukların hayatlarını kurtaran ve kendi tıp alanlarını kökten değiştiren yeniliklere imza atmış 20 tıp doktorunun kariyer başarıları anlatıldı.

Listede adı geçen tüm cerrahlar çocuk cerrahisi alanında organ nakli, fetal ve çocuk cerrahisi, kalp ameliyatları, göz, kafa ve yüz cerrahisi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanlarına büyük katkıları bulunan bu doktorlar, yeni yöntemlerin geliştirilmesine öncülük eden sıra dışı cerrahlar olarak tanıtıldı.

ABD’den gelen değerlendirmeyle ilgili görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Kalayoğlu, “Dünyanın yaşayan en yaratıcı 20 çocuk cerrahından biri olarak gösterilmem büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi. Kalayoğlu, “Dünyada çocukların cerrahi olarak tedavi edilmesinde çok önemli buluşları olan isimlerle aynı listede olduğumu görmek benim için büyük bir onur. Bu mutluluğu hem Amerika’da çalıştığım dönemde başında bulunduğum ekibe hem de şu anda aynı yolda birlikte yürüdüğüm arkadaşlarıma borçluyum.“ şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar