Türk Büro Sen'den Soma için toplu dua

Amasya’da bulunan Türk Büro Sen üyeleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasında hayatını kaybedenler için toplu dua etti.Amasya Defterdarlığı önünde yapılan duanın ardından konuşan Türk Büro Sen Amasya İl...

Google Haberlere Abone ol
Türk Büro Sen'den Soma için toplu dua

Amasya’da bulunan Türk Büro Sen üyeleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasında hayatını kaybedenler için toplu dua etti.

Amasya Defterdarlığı önünde yapılan duanın ardından konuşan Türk Büro Sen Amasya İl Temsilcisi Muammer Tufanoğlu, "Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında yaşanan facia milletimizin yüreklerini dağlamış, 76 milyon vatandaşımızın gözü kulağı oradan gelecek iyi haberlere çevrilmiştir. Türk Büro-Sen olarak faciada şehit olan işçilerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor, ölü ve yaralı sayısının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Tufanoğlu, “Yüzlerce eve ateş düşmüş, babasız kalan çocuklar, çocuksuz kalan ana ve babaların, dul kalan eşlerin feryatları yüreklerimizi dağlamakta, tüm Türkiye Soma’daki faciaya ağlamaktadır.

Bugün aramızdan yüzlerce işçimiz daha yüreklerimizi dağlayarak ayrıldılar. Alın terinin, helal kazancın, namusun ve çelikleşmiş iradenin sembolü olarak hafızalarımızdaki yerlerini aldılar. Allah bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Emeğin en yüce değer olduğu gerçeğini idrak edip insan için yapılacak yatırımlarla hayatı güzelleştireceğimiz, taşeronlaşmanın, çocuk işçiliğinin, emek sömürüsünün, iş kazalarının son bulduğu bir ülke temennimizi bir kez daha yineliyoruz. Faciada hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, tüm Türk milletine baş sağlığı diliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar