Türk Büro-Sen, Kars'ta ölenler için TÜİK binası önünde toplandı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kars'ta öldürülen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarıyla ilgili sorumlu ve ihmali olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Büro-Sen, Kars'ta ölenler için TÜİK binası önünde toplandı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kars'ta öldürülen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarıyla ilgili sorumlu ve ihmali olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

    Türk Büro-Sen yöneticileri ve üyeleri, TÜİK binası önünde basın açıklaması için toplandı. Kars'ta öldürülen çalışanların haklarını aramak için yapılan toplantısında konuşan Fahrettin Yokuş, ''Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, sorumlular hakkında dava açmalıdır. Türk Büro-Sen olarak, her türlü hukuki desteği kendilerine vereceğimizi buradan bir kere daha hatırlatıyoruz. Bu olay sıradan, adli bir vaka gibi gösterilmeye çalışılmak istenmektedir. Bunu kamuoyuna anlatmak için başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan bu olayda ihmali olan kim varsa bulunmalı ve cezalandırılmalı. Kusur ve ihmaleri bulunduğunu iddia ettiği ''Kurum Başkanı Birol Aydemir başta olmak üzere, atamalardan sorumlu başkan yardımcısı Musa Yılmaz ile Kars Valisi rahat uyuyabiliyorlar mı?'' dedi.

    ''MEHMET TOLON'UN KORUMASI ÖLÜMÜNDEN 2 GÜN ÖNCE KALDIRILDI''

    Saldırıda hayatını kaybeden Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim'i disiplinsiz davranışlarından dolayı defalarca uyardığını iddia eden Yokuş, ''Kendi çalışanı olan Veysi Erim tarafından tehdit edildiği ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Valiliğe başvurdu.Valilik, kuruma polis koruması görevlendirdi ancak olayın meydana geldiği günden 2 gün önce koruma kaldırıldı. Korumanın neden kaldırıldığı da bugüne kadar Valilik tarafından açıklanmamıştır.'' şeklinde konuştu.

    Türk Büro-Sen Genel Başkanı konuşmasında ''Veysi Erim'in 8 Ekim 2013'te kuruma dilekçe vermesi ile başlayan gelişmeler 19 Mart 2014 günü 7 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır. 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen durumun ciddiyetini kavrayamayan ya da olayı önemsemeyen, duyarsız, basiretsiz idarecilerin tutumundan dolayı bu katliam olayı gerçekleşmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

    Basın toplantısının ardından dernek üyeleri TÜİK binasının önüne 'Yönetimi istifaya çağırıyoruz' yazılı pankart bıraktı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi. CİHAN

Yorumlar