Türk: Bin 618 arsadan sadece bir arsa belediyeye devredildi, o da mezarlık çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 580 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Bin 618 arsa parselden sadece bir arsa belediyeye devredildi. O da mezarlık çıktı." dedi. Mardin Gazeteciler Cemiyeti...

Google Haberlere Abone ol
Türk: Bin 618 arsadan sadece bir arsa belediyeye devredildi, o da mezarlık çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 580 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Bin 618 arsa parselden sadece bir arsa belediyeye devredildi. O da mezarlık çıktı." dedi.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gazetecileri ağırlayan Türk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, seçimlerden sonra hemen bir tasfiye kurulunun oluşturulduğunu ifade ederek, "28 Mart’ta tasfiye kurulu paylaşım gerçekleştirdi. Bu paylaşımda Artuklu’nun AKP tarafından kaybedeceği anlaşılınca tasfiye oldu. Burada Büyükşehir’in çalışılamaz duruma gelmesi için taşınır taşınmaz bütün mal varlıkları farklı yerlere devredildi. Bin 618 arsadan sadece biri bize devredildi. O da mezarlık çıktı. İl özel idarenin binası yatırım izleme komisyonuna verildi. Atatürk Kültür Merkezi 20 milyon TL’ye yaptırılmış. Hazineye devredildi. Mova Park hazineye devredilmiş. Yine havaalanın etrafında 5 tane büyük arsamız var. Onlarda hazineye devredilmiş durumda. Halkın malı hazineye devrediliyor. Yine özel idarenin 61 aracı farklı kurumlara dağıtılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi binası Artuklu Belediyesi’ne devredilmiş. Şu an ben burada işgalci durumundayım. Kapanan ve yeni kurulan Artuklu Belediyesi’nden 115 milyon TL borç para gönderiliyor, bütün mallarda başka yerlere gönderiliyor." dedi.

"BELEDİYENİN BORCU 580 MİLYON VAR, İMAR AYAKÜSTÜ SATILMIŞ"

Türk, Büyükşehir Belediyesinin borcunun 580 milyon TL’ye çıktığına da dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Biz bu şartlarda belediyeyi devraldık. Bugün Yenişehir nefes alamaz duruma gelmiş. Gerçekten de imar bırakılmamış. Ayaküstü satılmış adeta. Kimin arazisi varsa müşteri aramışlar adeta, şu ana kadar 20 yıllık bir imar vermişler. Bugün gördüğünüz gibi burada binlerce apartmanlar var. Ama bunlardan hepsine ruhsat izni verilmiş. İhtiyacın üstünde bir imar ve ruhsat izni verilmiş. Şu anda kimse imar için başvuruda bulunmuyor." Bir önceki AKP belediyesi işçilerin eskiye dönük 30 trilyonluk alacaklarını ödediklerini açıklamalarına rağmen işçiye sadece 5 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi. Türk, "Fakat bizim yaptığımız araştırmada işçiye şimdiye kadar sadece 5 milyon TL para ödenmiş. Bir kısmı ödenmiş bir kısmı da ödenmemiş ortaya çıktı. Geri kalan 25 milyon TL ortada yok. İşçilerin alacakları hala ödenmemiş durumdadır." diye konuştu.

"İŞÇİ ÖDEMELERİNDE 400 BİN TL AÇIĞIMIZ VAR"

Türk, şöyle devam etti: "Sudan 45 milyon TL bizim para toplamamız gerekirken 5 milyonu tahsil edebiliyoruz. O da hacizlidir. Su parasına giden hesap hacizlidir. Oradan da biz alamıyoruz. 4 yıl sonra ödemek üzere borçlanmaya gidilmiş. Yani bize devredilmiş. Şimdi bana gelen ilk iki ayda 9 milyon, ikinci aydan sonra tabi kesintiler başlıyor. İller bankasında kesintiler başlıyor. 5 milyon civarında para kalıyor. İşçiye ve memura ödediğim para ise 5 milyon 400 bin. Burada 400 bin açığım çıkıyor. Bana bin 200’ün üzerinde mezra ve köy devredilmiş. Sadece Mardin merkezi olsa çok iyi hizmet yapardım. Bütün köylerin yolları bozuk. Asfalt olanlarda çukurlar oluşmuş. Makine yok. Vidanjör bir Büyükşehir belediyesinin kullanacağı bir araçtır. Vidanjörlerimiz başka ilçeler dağıtılmış. Bu hukuksuzluktur."

"MİDYAT BELEDİYESİ’NDEN 111 MİLYON BORCU DEVRALDIK"

Midyat Belediyesi’nin 111 milyon TL borcunun Büyükşehir belediyesine devredildiğini de hatırlatan Türk, “Borçları araştırıyoruz. Belediyenin kullandığı elektrik faturasını bile bana göndermiş. Oysaki bana devredilen sudur, kanalizasyondur, itfaiyedir ve mezbahadır. Bunlar bana devredilmiş. Bunlardan gelen borçları devraldım. 94 tane işçilerle beraber elemanını buraya göndermiş. Adam ziraat mühendisidir, buraya göndermek için mezarlıkta göstermiş. Bunlarla ilgili dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı aldık. Umuyorum ki 4 Temmuz’da da tasfiye kurulu bunları görüşmek için toplanacak” dedi.

"BÜTÜN FARKLILIKLARIN TEMSİLCİSİYİM"

“Ben Süryani’nin, Ermeni’nin, Arap’ın, Kürt’ün, Ezidi’nin de temsilcisiyim” diyen Türk, şöyle konuştu: “Benim siyasi anlayışım şudur. En az olan gruba pozitif ayrımcılık yapmaktır. Biz bu farklıları görmesek o zaman Kürt için demokratik söylediklerimizin anlamı kalmaz. Bu konuda böyle bir anlayış içerisindeyiz. Biz kucaklayıcı olmasak, halkımızı bölmüş oluruz. Şimdi onlarca kat verilmiş ama altında otopark yok. Bahçe bırakmamışlar. Şimdi bunun faturasını bütün Mardin çekiyor. Burada dar sokaklardan iki araba yan yana geçemiyor. Cadde dedikleri küçücük bir sokak. Böyle bir şehirleşmeyi gerçekleştirmişler. Bunların hepsini yıkmak gibi bir şansım yok. Halk bundan sonra ‘evimizi yıktı’ diyecekler.”

CİHAN

Yorumlar