'Turizmde sezon şekillenmesini temmuz ve ağustos ayları belirleyecek'

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, 2014 yılı turizm şekillenmesini temmuz ve ağustos ayında gelen turistlerin şekillendireceğini söyledi. Türkiye'ye nisan ve mayıs ayında...

Google Haberlere Abone ol
'Turizmde sezon şekillenmesini temmuz ve ağustos ayları belirleyecek'

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, 2014 yılı turizm şekillenmesini temmuz ve ağustos ayında gelen turistlerin şekillendireceğini söyledi.

Türkiye'ye nisan ve mayıs ayında gelen turist yoğunluğunun geçen yıl ilk 5 ayı ile aynı oranda olduğunu belirten Özden, temmuz ve ağustos ayında bir sıkıntı yaşanmazsa sezonu geçen yılla eşdeğer geçeceğini kaydetti.

Turizmciler ve seyahat acentelerinin 2014 yılı için iyimserliklerini koruduklarını belirten Özden, "Nisan ve mayıs aylarında Antalya bölgesine gelen turist sayısında geçen yıla göre bir artış yok. Geçen yılla aynı oranda. Beklediğimiz rezervasyonlar gerçekleşmedi. Temmuz ve ağustos ayında sıkıntı yaşamazsak sezonu geçen yılla aynı oranda geçiririz. Beklediğimiz rezarvasyonlar olmadı. Rezervasyonlar iç acıcı değil. İyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Bunu da temmuz ve ağustos ayları belirleyecek." dedi.

Bölgeye gelen turist ağırlığını başta Almanlar olmak üzere Avrupa, İskandinav ve Ruslar oluşturduğunu belirten Özden, Avrupa rezervasyonların da düşüklük olduğunu, bunun kısa sürede aşılmasını beklediklerini kaydetti.

Side-Manavgat destinasyonuna gelen turistlerin yüzde 56'ni Almanlar,yüzde 24'nü Ruslar, yüzde 6'nı İngilizler, yüzde 5'ni Hollandalılar, yüzde 4'nü İskandinav ülkeleri ve diğer milletler oluşturuyor. CİHAN

Yorumlar