Turizmciler, Bodrum'la ilgili deprem açıklamalarına tepki gösterdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son bir haftada meydana gelen deprem hareketliliği ile ilgili uzmanların yaptıkları açıklamalar turizmcilerin tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Turizmciler, Bodrum'la ilgili deprem açıklamalarına tepki gösterdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son bir haftada meydana gelen deprem hareketliliği ile ilgili uzmanların yaptıkları açıklamalar turizmcilerin tepkisini çekti. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, bu tür açıklamaların yerli ve yabancı turistleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Karcılıoğlu, Bodrum'da 7.2 büyüklüğünde bir deprem riskinden söz edilmesinin son derece yanıltıcı ve turizm için riskli olduğunu belirtti. Akdeniz çanağındaki rakip ülkelerin her birinin aynı derecede deprem kuşağında olduklarına dikkat çeken Karcılıoğlu, "Doğanın ne zaman nerede ne gibi bir değişiklik gösterebileceğinin önceden bilinmesinin mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle, Anadolu bloğunun batıya doğru hareketinden kaynaklı ve hiçbir şekilde Bodrum ve çevresi için tehlike yaratacak bir deprem hareketinin habercisi olmadığını öğrendik. Bu deprem etkinlikleri üzerinden gerek yerli gerekse yabancı turistler açısından olumsuz etkiler uyandıran ve üyelerimizden aldığımız uyarılar dikkate alarak rezervasyon düşüşlerine sebep olduğunu gördüğümüz bu tür yayınları ve paylaşımları kınıyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar