Turizmci Araz: Çanakkale 25 bin Anzak torunu ağırlayabilir

Çanakkaleli turizmci Hanifi Araz, 25 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Anzak Ayini için belirlenen 10 bin 500 kişi sayısının, başka tören alanlarıyla birlikte 20-25 bine çıkarılabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Turizmci Araz: Çanakkale 25 bin Anzak torunu ağırlayabilir

Çanakkaleli turizmci Hanifi Araz, 25 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Anzak Ayini için belirlenen 10 bin 500 kişi sayısının, başka tören alanlarıyla birlikte 20-25 bine çıkarılabileceğini söyledi. Türkiye hükümetinin, Anzak Koyu’nda düzenlenecek törenlere katılım için Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerine 10 bin 500 katılımcı sözü vermesi üzerine kura çekimi kararı alındı. Avustralya ve Yeni Zelanda’da toplam 52 bin 491 kişinin başvurduğu, gelen bilgiler arasında. Mart ayında yapılacak kura çekimiyle 10 bin 500 Anzak belirlenecek. Turizmciler ise daha çok sayıda kişinin törenlere katılabilmesi için seçenekler üzerinde çalışıyor.

Yıllardır Avustralya ve Yeni Zelandalı turistlerin acenteliğini yapan turizmci Araz, Çanakkale’nin 50 bin Anzakı ağırlamasının imkansız olduğunu, 20-25 bin kişinin ancak ağırlanabileceğini söyledi. Araz, “Bu aşamadan itibaren biraz da akılcı olmak zorundayız. Avustralyalılar, yurtdışından gelecek turistler, bu tür planları bir iki sene önceden yapıyor. Kuraya Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan kura dışında insanların katılamayacağını düşündükleri için 10-15 bin kişi daha katılabilir kura dışında diye düşünüyorum. Bu dakikadan itibaren alternatif tören alanları ne kadar büyük olursa olsun, 50 bin sayılarını 25 Nisan için bulabileceğimizi düşünmüyorum. Bu da çok ciddi bir sayıdır zaten. Bir sene öncesinden 50 bin kişinin getirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar için de geç kaldığımızı düşünüyorum. Çok fazla da zorlamamak lazım. Getirdiğimiz insanları da en iyi şekilde ağırlayabilmek durumundayız. Bu konularda çok dikkatli olmak zorundayız. 20-25 bin kişi, bizim için uygun bir rakamdır. Üstesinden gelinebilecek bir rakamdır. Umuyorum bu sayıya da ulaşabiliriz, herkes de bundan mutlu olur.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar